U mne jdou klíčky ven z pařníku hodně brzy, hned jak vylezou a sundají si případnou helmičku. Mezi jiným proto že klíčím v místě kde je hodně málo světla, v teplotě pařníku by se mi už během několika hodin začali opravdu hodně vytahovat.
Následně jsou dole u podlahy na parapetu vysokého okna. Hlavní důvod je to, že to je místo kde je bytová teplota nejnižší (místo 21+ je tam 15+) a zároveň tam mám nejvíce světla.
Funguje to pěkně, ale je potřeba trošičku ohlídat průvan a chlad "od nohou". U vysokého okna padá studený vzduch dolů (není pod ním radiátor) a navíc beton pod oknem (navazující na venkovní terasu) nemá zrovna nejlepší izolační parametry. Takže mladé klíčky v kelímcích se substrátem mám umístěné ještě v nízké plastové přepravce, odsazené o pár cm od rámu okna. Omezí to průvan ze strany od okna a především to odizoluje kořínky od příliš studeného parapetu okna.
Chose Manuel's chilli division 2022
-
- Stálý člen
- Reputace: 3908
- Obrázky: 0
Re: Chose Manuel's chilli division 2022
TerasovaSahara 2017 | TerasovaSahara - 2018 | TerasovaSahara - 2019 |
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
- Chose Manuel
- Stálý člen
- Reputace: 603
s tim vytahovánim ve vytápěnym pařníčku mam stejnou zkušenost, stejnej efekt jako nechat v teplý místnosti bez dostatku světlachris píše: ↑10 led 2022 10:30U mne jdou klíčky ven z pařníku hodně brzy, hned jak vylezou a sundají si případnou helmičku. Mezi jiným proto že klíčím v místě kde je hodně málo světla, v teplotě pařníku by se mi už během několika hodin začali opravdu hodně vytahovat.
Následně jsou dole u podlahy na parapetu vysokého okna. Hlavní důvod je to, že to je místo kde je bytová teplota nejnižší (místo 21+ je tam 15+) a zároveň tam mám nejvíce světla.
Funguje to pěkně, ale je potřeba trošičku ohlídat průvan a chlad "od nohou". U vysokého okna padá studený vzduch dolů (není pod ním radiátor) a navíc beton pod oknem (navazující na venkovní terasu) nemá zrovna nejlepší izolační parametry. Takže mladé klíčky v kelímcích se substrátem mám umístěné ještě v nízké plastové přepravce, odsazené o pár cm od rámu okna. Omezí to průvan ze strany od okna a především to odizoluje kořínky od příliš studeného parapetu okna.
- Chose Manuel
- Stálý člen
tak jsem to nevydržel a včera přestěhoval kytky do většího tepla 
sledoval jsem to týden a teplota ve sklepě byla 14-12°, myslim že až kytky trochu povyrostou tak pak se tam budou moct i vrátit ale na čerstvě vyklíčené je to podle mě málo některé se ani po týdnu uplně nenarovnali směrem k zářivce
takže teď jsou zase v koutku v kuchyni
growing resistance!!

sledoval jsem to týden a teplota ve sklepě byla 14-12°, myslim že až kytky trochu povyrostou tak pak se tam budou moct i vrátit ale na čerstvě vyklíčené je to podle mě málo některé se ani po týdnu uplně nenarovnali směrem k zářivce

takže teď jsou zase v koutku v kuchyni

- Chose Manuel
- Stálý člen
Tak jsem se rozloučil se 7 Pot Bubblegum z 10-ti semínek nevyšlo doslova ani jedno. Dvě měli záchvěv, vystrčili nožičku ale pak šmitec.
Předpokládám že jsem koupil špatné osivo, a já bych jí tak chtěl sakra.
Místo toho jsem se rozhodl že koupím semínka něčeho jiného. Oko za oko. Druh za druh. Takže se mi seznam rozrostl o další 3 druhy
- 7 Pot Primo x Butch Taylor
- Habanero Mexico Orange
- Cajamarca
dnes zasazeno vše po 4 kusech
jinak se nic moc neděje..pomalu se klubeme a rozkoukáváme

jo, teď už to neni vidět protože už jsou tam další lístky, ale měl jsem po vyklíčění čtyřlístek Habanero
a hned 2x tak snad to bude znamenat dobrou sezónu 

Místo toho jsem se rozhodl že koupím semínka něčeho jiného. Oko za oko. Druh za druh. Takže se mi seznam rozrostl o další 3 druhy

- 7 Pot Primo x Butch Taylor
- Habanero Mexico Orange
- Cajamarca
dnes zasazeno vše po 4 kusech
jinak se nic moc neděje..pomalu se klubeme a rozkoukáváme
jo, teď už to neni vidět protože už jsou tam další lístky, ale měl jsem po vyklíčění čtyřlístek Habanero

- Chose Manuel
- Stálý člen
Zdravíčko, dneska si tu jen v rychlosti odložím pár fotek.
Využil jsem dnešního krásnýho, větrnýho dne a s těžkou kocovinou jsem se pustil do zkulturnění chilli hangáru.
S klíčivostí jsem letos spokojený, vylezlo zhruba 75% semínek a kytkám se daří.
Poprvý za dobu pěstování se mi v substrátu namnožili larvy smutnic. Aplikoval jsem na ně parazitické hlístice a fakt to funguje, po smutnicích nejsou ani stopy. Narozdíl od parazitickejch vosiček který jsem předloni aplikoval do skleníku na mšice a mam pocit že mi hned frnkli oknem
No už aby se to červenalo
před

po

a slunící se bestie

Využil jsem dnešního krásnýho, větrnýho dne a s těžkou kocovinou jsem se pustil do zkulturnění chilli hangáru.
S klíčivostí jsem letos spokojený, vylezlo zhruba 75% semínek a kytkám se daří.
Poprvý za dobu pěstování se mi v substrátu namnožili larvy smutnic. Aplikoval jsem na ně parazitické hlístice a fakt to funguje, po smutnicích nejsou ani stopy. Narozdíl od parazitickejch vosiček který jsem předloni aplikoval do skleníku na mšice a mam pocit že mi hned frnkli oknem

No už aby se to červenalo

před
po
a slunící se bestie
- Blixa
- Stálý člen
- Reputace: 1328
Dobrá robota Chose
bestie rocks!

Hudobná výchova no.29 - Tisíc let - ...možná že spíme všichni...
Ten uklid. To koukam. Jak operacni sal. Mas moc pekne rostlink, at se dari 

- Chose Manuel
- Stálý člen
Díky!! Už se těšim až to venku vypukne.