Marwe píše: ↑17 pro 2018 06:51
Jedná se o paralelní zapojení žárovek..
Pravda, mě se ty dva výrazy pletou.
... jestli tu mojí první kytku třeba za 2 týdny nezaštípnout, aby už nešla do výšky.. Zase mám trochu "obavy", jestli to nebude moc malý prťous, na kterém se nic neurodí.. Přeci jen už mám jisté očekávání, i když jde jen o pokus..
Už se rozvětvila sama od sebe, takže růst do výšky nijak brutální nebude. Ale klidně můžeš, co by ne (já bych to neřešil dokud to nebude úplně nutné). Podle všeho dorůstá metru, ale toho v takových podmínkách nikdy rostlinka nedosáhne. Jak z hlediska velikosti nádoby, tak z hlediska osvětlení. Ale pravda, měl sis na takové věci vybrat menší druhy.
Ale co se nějaké logiky týče. Box na pěstování paprik, vyloženě pěstování by měl být aspoň metr vysoký a víc podle druhu. Takže začni shánět větší krabici nebo ženě zabav nějakou skříň.
Já tam mám pár papriček do 30cm, ale když jsem teď (včera) vše přesadil do finálek tak čekám, že za měsíc dva se tam ani nedostanu.
app.php/gallery/image/54545
Taky mám často velká očička.
Jediné co mi zatím nedá spát je, jak zajistit, aby mi můj 1,5 roční syn nesahal na rozpálené žárovky, potažmo na kytky.. obojí ho kupodivu děsně láká..
Hm, hm takhle malinkého ho asi nenaučíš aby ti pomohl se o to starat že? Hádám, že zajímavější pro něj bude se prostě o žárovky popálit a kytky sníst.

Asi bych z toho bolení neměl. Jako malý jsem sáhl na žehličku (celou dlaní) no a dostal lekci. Každý prcek ji potřebuje.