Ty moje prťata už vyhazují květy (po několikáté) a já nevím, jestli je stále uštipovat nebo ne.. 2/3 jsou jen okrasky, tam si říkám že je to celkem jedno, ale z té Jamaicy by mohlo i nebo být, tak nevím nevím.... Stonek je poměrně robustní, ale není moc košatá.. Tak mám dál uštipovat a třeba ji i nějak zastřihnout, aby se více vetvila? A dal normálně hnojivo na růst a ligno? Díky za pomoc...
Marwe 2018 - Pokus, na kterém se snad něco naučím
-
- Stálý člen
- Reputace: 166
- Obrázky: 0
Re: Marwe 2019 - Pokus, na kterém se snad něco naučím
Díky za inspiraci, je to pěkné.. Docela dlouho mi trvalo, než jsem pochopil, že nejdelší strana je výška.. 
Ty moje prťata už vyhazují květy (po několikáté) a já nevím, jestli je stále uštipovat nebo ne.. 2/3 jsou jen okrasky, tam si říkám že je to celkem jedno, ale z té Jamaicy by mohlo i nebo být, tak nevím nevím.... Stonek je poměrně robustní, ale není moc košatá.. Tak mám dál uštipovat a třeba ji i nějak zastřihnout, aby se více vetvila? A dal normálně hnojivo na růst a ligno? Díky za pomoc...

- Lexter
- Stálý člen
- Reputace: 1300
Nó, jak to říct. Kdyby záleželo na mě, vyhodil bych je a prostor zabral výsadbou na jaro.
Respektive bych je dal někam na kraj a tam se je pokusil udržet. Jamajku ale zaštipovat nemusíš, větví se už sama. A co se týče hnojiva. Vůbec bych je netrápil hnojivem na květ (ani na to nemáš vhodné osvětlení). Jak sám říkáš, jeď dál růst.

No, mě dostane máloco: Bo Burnham - Can't Handle This
-
- Stálý člen
Jj to mam v planu zabrat novyma kytkama, ale pokusim se tyhle nejak udrzet... je neco, co bys mi doporucil do budoucna zmenit pro predpest? Vyssi teplotu, aby nebyli tak prtavi? Asi i zdroj s UV ze?
- Lexter
- Stálý člen
- Reputace: 1300
Máš je pěkné, není co měnit. My všichni míváme sazenice skoro jako máš ty. Zdroj s UV se tuze hodí, ale přijde tě na pár stovek. Pokud nebudeš mít více jak 10 rostlin tak bych to asi ani neřešil. Párkrát je na jaře vytáhneš ven (stín, polostín, slunce) a budeš vysmátej.
No, mě dostane máloco: Bo Burnham - Can't Handle This
- stankar
- Stálý člen
- Reputace: 1311
Souhlas s Lexterem, nevidim tady nic spatne, vubec bych to nehrotil a nechal je zit, cim vice se jim clovek venuje, tim to dopada ve vysledku hure. Jen je nech rust, jednou za cas prihnoj, a podle toho, kdy budes chtit narust papricky, tak je nechej plodit. Tvoje odrudy budou pod svetlem v teple plodit po cely rokLexter píše: ↑30 pro 2018 12:04Máš je pěkné, není co měnit. My všichni míváme sazenice skoro jako máš ty. Zdroj s UV se tuze hodí, ale přijde tě na pár stovek. Pokud nebudeš mít více jak 10 rostlin tak bych to asi ani neřešil. Párkrát je na jaře vytáhneš ven (stín, polostín, slunce) a budeš vysmátej.

Stankar s1 | Stankar s2 | Stankar s6 | Stankar s7 | Stankar s8 | Stankar s9 | Stankar s10
stankar1990@gmail.com
-
- Stálý člen
Diky diky diky za vase rady - zustanu tedy u zarovek...
ale nedalo mi to a jelikoz se jedna o pokus, tak jsem 2/3 kytek strihnul (nasel jsem na netu neco o toppingu) v domneni, ze se rozkosati... je to uz cca 14 dni a u black pearl mam dojem, ze se to podarilo... ale u jamaicy ten dojem nemam - no posudte sami....

Chily chilli nachavam at si kvete...

A black pearl mi asi neco napadlo... nevite v cem muze byt problem?

A jen tak pro radost jsem zasel avokado - bez ocekavani

ale nedalo mi to a jelikoz se jedna o pokus, tak jsem 2/3 kytek strihnul (nasel jsem na netu neco o toppingu) v domneni, ze se rozkosati... je to uz cca 14 dni a u black pearl mam dojem, ze se to podarilo... ale u jamaicy ten dojem nemam - no posudte sami....
Chily chilli nachavam at si kvete...
A black pearl mi asi neco napadlo... nevite v cem muze byt problem?
A jen tak pro radost jsem zasel avokado - bez ocekavani
- stankar
- Stálý člen
- Reputace: 1311
Nic ti to nenapadlo, uz jsem to videl nekde na netu a myslim i zde na foru, treba se ti to podari najit. Neni treba to resit, protoze by se to nemelo sirit nebo uskodit.
Stankar s1 | Stankar s2 | Stankar s6 | Stankar s7 | Stankar s8 | Stankar s9 | Stankar s10
stankar1990@gmail.com
-
- Stálý člen
- Reputace: 643
Vypadá to jako panašování listů. Mají to třeba odrůdy Calico, Fish, Golden Nugget...