Oni jsou kořenky a kořenky, já loni začínal taky tak, ale obsahem kořenky bylo pár posledních na dně zbylých semínek nejpálivějších peperoncin (ze tří úrovní pálivosti) co jsme tři roky předtím náhodně koupili přímo ze dvora od stařenky v jižní Itálii.
Ty kytky byly natolik vitální (předpokládám že na dvorku u té rodiny rostou tyhle seminka minimálně mnoho desítek let, né-li pár set let...) že jsem letos ani nesázel, zásoby z úrody z lonska bohatě postačí až do příštího roku, kdy budu dávat jednu kytku abych doplnil zásoby a hlavně občerstvil semínka

Pro představu, loni na konci babího léta vypadaly
(po tom všem co už bylo sklizeno)

takto:

Nesmírně vitální kytky, na genetice byl sakramentsky vidět přirozený výběr domácí zahrádky bez průmyslově-komerčního šlechtění směrem k uniformitě a hypermarketové dopravitelnosti a skladovatelnosti.