To je jednoduchý.....když máš surovinu která má výraznou chuť a barvu, musíš se snažit ji nepřebít. Což by se u meruňky stalo raz dva, narozdíl od višně nebo ostružiny. Dalším faktem je, že pokud nemáš nějakou takovouhle výraznou surovinu většinou z toho co se dává do valné většiny omáček vznikne ZRZKA o kterých se sice říká, že jsou vášnivý, leč měl jsem kdysi dávno jednu, o té to neplatilo, možná nedostatek zkušenostíííí.

Ale vážně, někdy je to věda a nemyslím si, že bych byl až takovej borec....samotnýho mě to často překvapí jak se barva omáčky nebo výrobku vařením a sterilem změní. Viz malá ukázka. Náhodička....včera vytvořené chutney, ruku do ohně dám za chuť ale ta barva...... a všimněte si i vizuálního rozdílu jaké dělá světlo a víčko sklenky. Tak tedy rozpačitý počin.....
Chutney - broskve, papriky, jablka, rozinky, višně. Volume dost....

faktem je, že mi moc chutnalo čatný od Vaška ,,Fendy" Vasjise který dělá vymakaný cibulový chutney a chtěl jsem si to vyzkoušet.
Bylo by to na dlouhý povídání o omáčkách a výrobcích, faktem je že všechno je nejen o receptu, ale hlavně o pokusech a praxi.