Erben 61 - 2016
- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
Re: Erben 61 - 2016
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
- Erben61
- Stálý člen
Po týdnu se hlásím příspěvkem z Pekelné vrátnice. A není to příspěvek ledajaký , nýbrž jak jsem si všiml při nahrávání fotek je pětistý. Což značí průměr jeden příspěvek na jeden den od doby registrace, takže jsem buď pilný pisatel, nebo bohapustý žvanil. Nuž co je tedy nového. Pěkně mi poporostly Goronong a Chupetinho v malých nádobách, určené na pokus o vypěstování bonchi. Goronong šel příliš rychle do výšky, tak jsem se odhodlal k nemilosrdnému toppingu, uvidím, co to udělá dále. Chupetinho se pěkně rozvětvuje, počkám ještě týden a pokusím se o tvarování.

detail topping

Radost mi dělají sice hrubě opožděné, leč konečně k světu vypadající Black Pearl.Přesadil jsem je nedávno do litrových kelímků a svědčí jim.

No a za pozornost stojí moje loňská tkzv. Chcíplinka, která se rozjela a snad se pod plody a květy strhá,je to mutantík asi Puyi, má tři papričky, jednu jsem už upustil do guláše a hafohafo květů.

No a nemenší radost a velké očekávání mám od Cascabely, vloni jsem koupil sušené plody a z těchto semínek pochází. Má 60 cm sice tenký stonek ale nádherně se rozvětvuje, jak to popsat......každý véčko udělá dalčí dvě véčka a tak už začíná čtvrté větvení. Málokdy jsem viděl takovou pravidelnost větvení.Foto dodám, až budu moct fotit v přítmí, nemůžu to nějak bez blesku zachytit. A závěrem, abych využil ještě jedem zvenku neobsazený parapet a pár decimetrů čtverečních volného místa rozhodl jsem se ještě vyklíčit pár Svící-Candlelight, čistě kvůli dekoraci a kontrastu s Perlama. Stihnou to myslím.nevím však co z nich zmutuje, v každým případě to budou Koterovský krásky.

Závěrem bych chtěl zmínit pár přípravků, které mi společně s pěstováním papriček pomáhají ve vrátnici přežít.
Jsou to:
cigarety Chillister Field Red
Cafe Tchillibo
Lacalut Achillies
Antibronchillitidum HabaneRum
Ischillias-Erbenova hřejivá mast
Revmorugas- Erbenova Hot massage creama.
Bylo by toho více, v tuto chvíli Vás zdravím a přeju zdar a veselou mysl, chilli pohodu milý chilli příznivci-chillenci.

detail topping
Radost mi dělají sice hrubě opožděné, leč konečně k světu vypadající Black Pearl.Přesadil jsem je nedávno do litrových kelímků a svědčí jim.
No a za pozornost stojí moje loňská tkzv. Chcíplinka, která se rozjela a snad se pod plody a květy strhá,je to mutantík asi Puyi, má tři papričky, jednu jsem už upustil do guláše a hafohafo květů.
No a nemenší radost a velké očekávání mám od Cascabely, vloni jsem koupil sušené plody a z těchto semínek pochází. Má 60 cm sice tenký stonek ale nádherně se rozvětvuje, jak to popsat......každý véčko udělá dalčí dvě véčka a tak už začíná čtvrté větvení. Málokdy jsem viděl takovou pravidelnost větvení.Foto dodám, až budu moct fotit v přítmí, nemůžu to nějak bez blesku zachytit. A závěrem, abych využil ještě jedem zvenku neobsazený parapet a pár decimetrů čtverečních volného místa rozhodl jsem se ještě vyklíčit pár Svící-Candlelight, čistě kvůli dekoraci a kontrastu s Perlama. Stihnou to myslím.nevím však co z nich zmutuje, v každým případě to budou Koterovský krásky.
Závěrem bych chtěl zmínit pár přípravků, které mi společně s pěstováním papriček pomáhají ve vrátnici přežít.
Jsou to:
cigarety Chillister Field Red
Cafe Tchillibo
Lacalut Achillies
Antibronchillitidum HabaneRum
Ischillias-Erbenova hřejivá mast
Revmorugas- Erbenova Hot massage creama.
Bylo by toho více, v tuto chvíli Vás zdravím a přeju zdar a veselou mysl, chilli pohodu milý chilli příznivci-chillenci.
Naposledy upravil 1 dne Erben61; celkem upraveno 9x.
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erben 2017 Open
Pěkný! 
Pěkný? Na vrátnicového chilli blázna luxusní 
- Erben61
- Stálý člen
BlueShark píše:Pěkný? Na vrátnicového chilli blázna luxusní
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erben 2017 Open
- Erben61
- Stálý člen
Dnešní krátký updík. Řekl jsem si dnes ráno, že trochu ocvakám mohutně obrůstající spodky chinensek . tak jsem to bujné rašení trochu zredukoval, jednomu Habu Red jsem nemilosrdně ucvakl i vršek a jak jsem to tak probíral, došel jsem i k loňským kytkám Naga Jolokii a Karolíně od Gygabita, jež si zvykly na venkovní prostředí a které jsem se pokoušel přinutit ke květu. A zdá se že má snaha oslaví úspěch, první kvítek na Jolokii je předzvěstí. Obrovská radost a očekávání......zítra jedu na 6 dní do Budějic podívat se na vnučku Karolínu. Ta se mimochodem narodila v den, kdy jsem se zaregistroval do fóra.A roste jak kvalitní sazenka
Taky první kvítek vnouče a na holčinu pěkný kvítko.

No a teď pár neumělých pokusů udělat kvalitní fotku s nekvalitním Samsungem

A tenhle poslední, oč je horší tím víc vyjadřuje mé pocity....z vnučky, chilli a počasí

Zdarec
No a teď pár neumělých pokusů udělat kvalitní fotku s nekvalitním Samsungem
A tenhle poslední, oč je horší tím víc vyjadřuje mé pocity....z vnučky, chilli a počasí
Zdarec
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erben 2017 Open
- Erben61
- Stálý člen
Jsem na návštěvě rodiny v Budějicích. A nejen kolega Vasjis kolonizuje , taky já tu mám v baráku u mámy už od podzima Čokohaba od Lucifera a na jaře asi před měsícem jsem mámě a bráchovi přivezl pár sazenek Jalapeň SH a Anaheimu. Takže máma na starý kolena má taky na parapetu mezi muškáty a afrikány chilli papričky. A dost pěkně si vedou....ač nemají moc velký nádoby, pro parádu a potěchu duše to stačí.
Jalapeno Summer Heat

No a Čokohaba přečkala v chodbě u okna bez větších újem a výkyvů celou zimu, před časem jsem ji dal větší nádobu a novej substrát, Zazelenala se novými listy a výhonky a v teď předchozích dvou dnech jsem ji po hodinkách zkoušel dávat na sluníčko. Nemám totiž tušení jak je to s vlastnostmi toho okna je to okno nějakých 25 let starý, dvojitý jestli propouští UV nebo ne nemám tušení, popravdě nezabývám se složením spektra světla, vím jen že sazenkám se svítí studeným bilým od 6000K na květ pak teplejší třeba 2700 K.Ale to jsem odbočil, do pondělka při chvilkách bych chtěl to Čokohaba aklimatizovat na venek, máma má na zahradě různě situovaná zákoutí najdu to nejvhodnější. Tak tedy Čokohaba 2015 ke dni 8.6.2016

.....taky už nasazuje pupeny na květ, během pár dní pokvete.
No a závěrem jsem hoooooodně zvědav zpět domů do Plzně, jsem přesvedčen že mě kytky uvítají v plném květu. Ať se daří

Jalapeno Summer Heat
No a Čokohaba přečkala v chodbě u okna bez větších újem a výkyvů celou zimu, před časem jsem ji dal větší nádobu a novej substrát, Zazelenala se novými listy a výhonky a v teď předchozích dvou dnech jsem ji po hodinkách zkoušel dávat na sluníčko. Nemám totiž tušení jak je to s vlastnostmi toho okna je to okno nějakých 25 let starý, dvojitý jestli propouští UV nebo ne nemám tušení, popravdě nezabývám se složením spektra světla, vím jen že sazenkám se svítí studeným bilým od 6000K na květ pak teplejší třeba 2700 K.Ale to jsem odbočil, do pondělka při chvilkách bych chtěl to Čokohaba aklimatizovat na venek, máma má na zahradě různě situovaná zákoutí najdu to nejvhodnější. Tak tedy Čokohaba 2015 ke dni 8.6.2016
No a závěrem jsem hoooooodně zvědav zpět domů do Plzně, jsem přesvedčen že mě kytky uvítají v plném květu. Ať se daří

Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erben 2017 Open
- Erben61
- Stálý člen
Krátký update po návratu do Plzně. Jsem trochu za očekáváním, kytky poskočili, jsou samé poupě, ale rozkvetlá zahrada se, až tak nekoná. Dobrá zpráva, že jsem zamázl jednou ranou dva problémy....blbnoucí mobil a foták. Koupil jsem novej telefon a dělá značně lepší fotky. Takže Vašnostům k posouzení, podle mého o level vyšší kvalita foteček.
PS: Čokohaba 2015 od Lucifera dlí v Budějkách u mámy na dvorku.

PS: Čokohaba 2015 od Lucifera dlí v Budějkách u mámy na dvorku.
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erben 2017 Open