Zrzek 2015
- Zrzek
- Stálý člen
- Reputace: 826
- Obrázky: 0
Re: Zrzek 2015
Něco mě donutilo přesadit, co to asi bylo? 

A takhle to teď vypadá u mě v pěstírně. Je evidentní, že se asi potýkám s nedostatkem místa

V truhlíku jsou tři okrasky, tak snad to udělá pěkný kompaktní keřík, ty tři květníky vedle sebe jsou zvonky a v Jiffech je Bih Jolokia, které už začínají taky prorůstat kořínky a brzo bude muset jít taky do hlíny. Jinak vše přesazeno s perlitem a Symbivitem a pokropeno vodou s lignohumátem. Snad se jim v novém bude líbit.

A takhle to teď vypadá u mě v pěstírně. Je evidentní, že se asi potýkám s nedostatkem místa
V truhlíku jsou tři okrasky, tak snad to udělá pěkný kompaktní keřík, ty tři květníky vedle sebe jsou zvonky a v Jiffech je Bih Jolokia, které už začínají taky prorůstat kořínky a brzo bude muset jít taky do hlíny. Jinak vše přesazeno s perlitem a Symbivitem a pokropeno vodou s lignohumátem. Snad se jim v novém bude líbit.
- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Kontaktovat uživatele:
Jestli jsi je al do květináčů kvůli tomu že kořínky prorostly jiffy, tak to je normoš a je to zbytečně brzy.... můžou mít klidně 2 patra pravých listů a ještě to v jiffu zvládají.
http://www.foto-tapety.cz
- Zrzek
- Stálý člen
Vlastně proto jsem to přesadil, mám je v Jiffech, ale na volno a bál jsem se, že když je nechám ještě být, tak bych pak mohl poškodit kořínky při přesazení. A to bych opravdu nerad 

- Zrzek
- Stálý člen
Těší mě tvůj zájem
Na osvětlení používám jen jednu trubici 21W, 6500K, svítivost nevím. Koupené světlo pod kuchyňskou linku v Buamaxu. Osobně si myslím, že to úplně ideální není, ale zatím to nevypadá, že by jim to nějak vadilo. Uvidíme až povyrostou. Svítím jim 16 hodin deně. Teď mě jen trápí, že se trochu kroutí listy, zítra je přesadím do výsevního substrátu a menších květníků a snad se to srovná. Zítra přidám nové fotky
Ať rostou
Díval jsem se na tvé fotky a vypadá to, že svítím stejným světlem jako ty, co máš pod tím stolem.

Ať rostou
Díval jsem se na tvé fotky a vypadá to, že svítím stejným světlem jako ty, co máš pod tím stolem.
Mne sa tiez krutia listy ale nemam v predhnojenom takze si myslim ze sa to spravi..Ale oranzova jolokia mi teraz nejak strajkuje. Je to dost divne, vrchne dve poschodia listov ma pevne napustene vodou lebo predvcerom som ich zalieval ale spodne poschodia su uplne ovisnute jak keby uz mala suchoty a nikde ani stopa po smutniciach, sviluskach alebo voskach.Ale tie pokrutene listy podla mna nie su az taky problem ked povyrastie sa to vytrati podla mna..neviem
- Colostomizer
- Stálý člen
- Reputace: 169
Loni se mi v Jiffech ve fázi jednoho až dvou pater pravých lístků také kroutily listy některých odrůd, ale po přesazení do substrátu to spravilo. Letos jsem vyséval do výsevního substrátu a také se některé kroutily ... tož jsem je přesadil
Hnojením to podle mě není, protože jak Jiffy, tak i výsevní substrát předhnojené nejsou. Hádal bych spíš vyšší citlivost některých odrůd na zálivku. Občas jsem nucen zalít trochu více, když musím na několik dní odcestovat ...