[quote="zodyac"]Mne sa tiez krutia listy ale nemam v predhnojenom takze si myslim ze sa to spravi.
Tak už jsem snad přišel na to proč se nám kroutí ty lístky. Je to jak psal Colostomizer (za to mu díky), je to moc vody. Dokonce se mi na jednom lístku objevily takové malé bradavičky (intumescence), což je právě mimo jiné i důsledkem přelévání.
Předvčerem jsem je přesadil do menších květníčků cca. 2-3 dl a zalil a dnes jsou druhý den na vodní dietě. Nechám je přeschnout a pak se uvidí jaký to bude mít efekt.
Zrzek 2015
- Berry161
- Stálý člen
- Reputace: 2
- Obrázky: 0
Re: Zrzek 2015
nevím jaké mají zkušenosti jiní ale použil jsem výsevní substrát který je předhnojený a stejně jsem je hned po přesazení zalil hnojivenm 1ml na litr a ten litr jsem rozlil mezi 30 rostlin a nic se jim nestalo zalejvám je max 2 do týdne jednou s hnojivem a jednou čistá voda další týden vždy obohatím čistou vodu CO2 a z 75 sazenic má jen jedna z části napálenej lístek asi je to nějaká citlivka
takže jim klidně dej ale hodně zvolna všeho moc škodí
a neboj oni se rozjedou přece jen přesazování je pro ně trochu stres

- wlasta1
- Stálý člen
- Reputace: 266
Berry161 píše:nevím jaké mají zkušenosti jiní ale použil jsem výsevní substrát který je předhnojený a stejně jsem je hned po přesazení zalil hnojivenm 1ml na litr a ten litr jsem rozlil mezi 30 rostlin a nic se jim nestalo zalejvám je max 2 do týdne jednou s hnojivem a jednou čistá voda další týden vždy obohatím čistou vodu CO2 a z 75 sazenic má jen jedna z části napálenej lístek asi je to nějaká citlivkatakže jim klidně dej ale hodně zvolna všeho moc škodí
souhlasím s Berrym. Jako začátečník jsem neměl ani tušení, že výsevný substrát je předhnojený na takovou dobu... Od přesazení hnojím každý týden (roztokem menším než píšou) a kytky jsou zdravé.

- Berry161
- Stálý člen
- Reputace: 2
Zatím nejni takové teplo bude ti stačit když uděláš ve skříni jednu díru dole a na druhé nahoře a později když si to promyslíš tam můžeš dát větráky
- Zrzek
- Stálý člen
- Reputace: 826
Díky chlapy, to větrání nechám až příští rok, ale začnu teda v menším přihnojovat. Mám u Konvičky objednané tekuté Hoštice s guánem a Wuxal Calcium. Takže až to příjde (středa) tak holkám dopřeju trochu papání.
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
Zrzek píše:Díky chlapy, to větrání nechám až příští rok, ale začnu teda v menším přihnojovat. Mám u Konvičky objednané tekuté Hoštice s guánem a Wuxal Calcium. Takže až to příjde (středa) tak holkám dopřeju trochu papání.

AŽ po nasazení prvních plodů...pro sazenice to asi není dobrý nápad...