Zděnkovo zahrádka 2015
- Colostomizer
- Stálý člen
- Reputace: 169
- Obrázky: 0
Re: Zděnkovo zahrádka 2015
Tak pokud máš žížalu, tak vermikompost ... to je jiná 

- Zděnda-Z-Javecu
- Stálý člen
- Reputace: 7
Ona je to taková větší žížala a dle moudra z jednoho hezkého českého filmu: velká žížala už je had   takže bude jenom hlídat úrodu
  takže bude jenom hlídat úrodu  

Co shoří, neshnije...
						- Zděnda-Z-Javecu
- Stálý člen
Zdravím, lehká aktualizace mého pěstění 
Některé rostlinky se mi stačily dost vytáhnout než jsem stihnul udělat místo a nainstalovat zářivku, ale jak jsem začal svítit hned se zastavily Jelikož už jim začínají prorůstat kořínky skrz jiffy tak budu přesazovat do kelímků, ale bohužel se k tomu asi nedostanu dřív než o víkendu, co se dá dělat... Dávat je budu do rašeliny pro plodovou zeleninu s perlitem a u pár kousků se symbivitem (moc ho nemám, letos vyzkouším a příští rok ho třeba koupím pro všechny).
 Jelikož už jim začínají prorůstat kořínky skrz jiffy tak budu přesazovat do kelímků, ale bohužel se k tomu asi nedostanu dřív než o víkendu, co se dá dělat... Dávat je budu do rašeliny pro plodovou zeleninu s perlitem a u pár kousků se symbivitem (moc ho nemám, letos vyzkouším a příští rok ho třeba koupím pro všechny).

Některé rostlinky se mi stačily dost vytáhnout než jsem stihnul udělat místo a nainstalovat zářivku, ale jak jsem začal svítit hned se zastavily
 Jelikož už jim začínají prorůstat kořínky skrz jiffy tak budu přesazovat do kelímků, ale bohužel se k tomu asi nedostanu dřív než o víkendu, co se dá dělat... Dávat je budu do rašeliny pro plodovou zeleninu s perlitem a u pár kousků se symbivitem (moc ho nemám, letos vyzkouším a příští rok ho třeba koupím pro všechny).
 Jelikož už jim začínají prorůstat kořínky skrz jiffy tak budu přesazovat do kelímků, ale bohužel se k tomu asi nedostanu dřív než o víkendu, co se dá dělat... Dávat je budu do rašeliny pro plodovou zeleninu s perlitem a u pár kousků se symbivitem (moc ho nemám, letos vyzkouším a příští rok ho třeba koupím pro všechny).Co shoří, neshnije...
Pěkný žirafy máš   

Až to budeš přesazovat dej to co nejhlouběji, tím smázneš ten dlouhej stonek a taky jak ten stonek přihrneš hlínou tak pustí nový kořínky a ve finále bude kytka stabilnejší a bude mít i silnější stonek. Mám to odskoušené. Loni jsem měl takto vytáhnutou Bhut Jolokii a nakonec měla tlustej stonek skoro na tři prsty

Až to budeš přesazovat dej to co nejhlouběji, tím smázneš ten dlouhej stonek a taky jak ten stonek přihrneš hlínou tak pustí nový kořínky a ve finále bude kytka stabilnejší a bude mít i silnější stonek. Mám to odskoušené. Loni jsem měl takto vytáhnutou Bhut Jolokii a nakonec měla tlustej stonek skoro na tři prsty

- Zděnda-Z-Javecu
- Stálý člen
Jasan, loni se mi taky vytáhly, takže už vim co s nima, o víkendu půjdou co nejhlouběji do hlíny:-) no a příští týden budu klíčit  ještě annumky, tak snad bude letos pořádná úroda:-)

Co shoří, neshnije...
						- Zděnda-Z-Javecu
- Stálý člen
Zase se hlásím, dneska jsem přesazoval, tak jsem přidal pár foteček pro Vaše mlsné monitory 
tu máme Bishopy

většina měla už hezky prorostlé kořínky

a tady je máme po přesazení hezky pohromadě

jedna Jamaica mi zapózovala

Tak to je zatím všechno, přihlásím se zase příště až se něco stane (předpokládám že v úterý, budu dávat klíčit další várku )
 )

tu máme Bishopy
většina měla už hezky prorostlé kořínky
a tady je máme po přesazení hezky pohromadě
jedna Jamaica mi zapózovala
Tak to je zatím všechno, přihlásím se zase příště až se něco stane (předpokládám že v úterý, budu dávat klíčit další várku
 )
 )Co shoří, neshnije...
						- Zděnda-Z-Javecu
- Stálý člen
Tak takhle mi roste první várka (Squash J. Yellow, Haba Yellow a Bishops Crown)

a tady už klíčí další odrůdy, konkrétně Jalapeno Telica, Chinese Multi-color a Cheyenne

a tady už klíčí další odrůdy, konkrétně Jalapeno Telica, Chinese Multi-color a Cheyenne
Co shoří, neshnije...
						- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
Pěkná zahrádka    ... vermikompost  je  bez konkurence...je to živá bašta ....velmi kvalitní organické hnojivo !!!!
  ... vermikompost  je  bez konkurence...je to živá bašta ....velmi kvalitní organické hnojivo !!!!
PS : Jednou za dva týdny rosím hnojivo na list ( Biobizz - FishMix )....

... vermikompost  je  bez konkurence...je to živá bašta ....velmi kvalitní organické hnojivo !!!!
  ... vermikompost  je  bez konkurence...je to živá bašta ....velmi kvalitní organické hnojivo !!!!PS : Jednou za dva týdny rosím hnojivo na list ( Biobizz - FishMix )....