Taky to vídám a souhlasím, že to je sluncem ...seeker píše:Myslím, že je to tak. Mně se do fialova zbarvila jedna minisazenička Loco, kterou jsem šoupnul bez varování ven na jižní parapet. Je to zajímavé, jak ty kytky reagují. Celkem malé Habanero s listy jako lopuchy spálené bílé skvrny na listech, jiné kytky úplně v pohodě, Loco chytlo fialové žíhání na spodních patrech listů... Je fakt, že větší kytky jsem otužoval na slunci delší dobu, než šly ven na stálo, a habanero tam šlo rovnou zpod lampy (s asi pětidenní přechodnou fází na vnitřní straně jižního okna)...Pedro píše:Kamaráde, myslím si to samé. Prostě přímé slunce a tmavnutí je obrana. Můj názor. Sudy jsou na místě, kde to do nich slunce pere opravdu úplně celý den. Jinak takhle tmavnou i jiné odrůdy (včetně sweet mini)...přesně jak říkáš, jsou žíhané, většinou jen část plodu. Já to mám i na jolokii. Tam jsou žíhané starší listy, ale nové listy rostou normální.lobo píše:Supeer![]()
všiml jsem si že u té medůzy máš ty plody žíhaný do černa, já to pozoruji u třech odrůd co mám taky venku v záhoně a to u kalsixký kapie sladký, pak u Lantern Red a u Beráních rochů, že jsou přesně takkto žíhaný, nemyslím si že je to nějaká vada ale přece jen člověka napdá otázka čím to je. A já si myslím, že jelikož to není jen u jedný odrůdy tak to dle mého musí být od Slunce. Nebo se pletu ?
2015 první velké pěstování
- Colostomizer
- Stálý člen
- Reputace: 169
- Obrázky: 0
Re: 2015 první velké pěstování
Sluncem to asi je, ale proč jako obrana? Spíš naopak tmavnou aby se lépe prohřívaly 

Kluku darebná, ty si z toho děláš vyloženě prčuBlueShark píše:Sluncem to asi je, ale proč jako obrana? Spíš naopak tmavnou aby se lépe prohřívaly

Jj BlueShark prevazne jen srsi "vtipnymi" komenty 

Přidám se k vám do klubu. Pozoruji u Ring of Fire úplně to samé, tak polovina plodů je žíhaná černa. (přibližně polovina plodu)
- oskar69
- Stálý člen
- Reputace: 809
takhle "žíhané" mám všechny AJI
- Zrzek
- Stálý člen
- Reputace: 830
Papriky se mi v místech černání začínají vybarvovat jako první, tak si myslím, že to černání není vada, ale jen postup dozrávání a vybarvování paprik. Už tu něco takového napsal Dr.Pedr v roce 2012. Topic už, ale nemůžu najít.