Moje ťaženie so spartanmi je u konca .... porazil som ich. Už mi došlo, že na nich viac ani nič lepšieho nebude, asi tak pred dvoma týdnami som im mierne popristrihoval konáre aby sa ta energia nahučala do plodov. Dokonca jedno Habanero čokoládkové bolo tak obsypané papričkami, že ten nával nevydržalo a rozpadli sa na tri kusy. bolo na nom neuveritelných 206 ks. Všetky hnedé odrody (opálené) som dal na sušenie, ... v prach sa obrátia, 2x haba čoko a 1x 7pod douglah nejak slabo (ne)podarený. Ešte nejaké 3 dni pred finálnym zberom so všetkých spartanov porádne vystrihal nech ostanú len plodove. výrazne sa obmedzila zálievka, teda skoro nič. A potom som ich okmásal ... statočných 6 kilo čili papriček. Hnedé sa sušá a té farebné pojdú na sósik. Ale to už je iná rozprávečka .... nabudúce.
Té hangárové sa majú faj, aj tie som jemne pristrihol a za nejaké 2 týdne pojdú dole aj tie. (dam fotá coby-dup)
Spartania pred .... a po návšteve kaderníka ....
mandarinkovník .... 7POD BR Yellow
Haba čoko 2
7pod Duglahovie ... nepodarený
zato farembne habanera to je hotová ovocná zahrádečka + jolokia
a toto je asi nejaký equadorian devilsbreath žltý, alebo spotvorené habanero ....
No a toto je to rozpadnuté haba čoko s 206 ks po obratí, no a na site je všetok z habaner a 7poda rozporcované na sušení ...
A tuhle .... to je komlet po porážke spartanov .... pekných 6 kilo "ovocia"
tak to je asi tak všetko čo by som k tým spartanom .... dá sa to aj v kvetináči a bez umelého osvetlenia s výsevom niekedy koncem február/marec