hanyho první pokusy...
- witass
- Nový člen
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
Re: hanyho první pokusy...
A hlavně ten perlit není pouze nahoře na substrátu, ale je v rozumném poměru zamíchaný do celého substrátu.
Diky moc obema
a ještě se zeptám. Je nějaký zásadní rozdíl mezi perlitem a kokosovým vláknem, které provzdušňuje taky?
- Colostomizer
- Stálý člen
- Reputace: 169
Kokosové vlákno drží více vody, perlit spíše provzdušňuje a vázání vody je až sekundární ...
čau,
po delší době zase nějaký ten update, jak to roste...
v pátek 13.3. jsem dělal větší vyštipování, výsledek zde:

jelikož holky z první výsadby měly v pondělí 16.3. 2. měsíční narozeniny, udělal jsem zase "Plzeň foto show"
Satan's Kiss (nejvíce se dere do výšky, je mohutná a plná síly - vždy plně ztopořené listy
):

Bolivian Rainbow (nejvíce lístků a rozvětvení, prostě keříky, dělají mi radost!):

Jalapeno NuMex Pinata (má sklony ztrácet barvu na listech, jakoby bledne, něco jim asi chybí, ale ostatním ne):

Jalapeno Senorita (často povyslé listy, ale roste a žije, asi jen takový "zdechlý" vzhled, hlavně oproti Satan's Kiss):

zde ještě foto parazita, co se usídlil u NuMex:

zde foto obalu od semínka parazita, dle mého je to slunečnice

a tady 2. února vysazené peklo
TSM:

Bhut Jolokia Chocolate:

takže tak se holkám daří, pomalu některé přesunu na okno, hlavně asi Satan's Kiss, už jsou skoro u zářivky
jinak jsem podlehnul sázení a vysel jsem ještě Kiwano, Pitahayu, Kanadskou borůvku a na cestě mám semínka Maqui

po delší době zase nějaký ten update, jak to roste...
v pátek 13.3. jsem dělal větší vyštipování, výsledek zde:
jelikož holky z první výsadby měly v pondělí 16.3. 2. měsíční narozeniny, udělal jsem zase "Plzeň foto show"

Satan's Kiss (nejvíce se dere do výšky, je mohutná a plná síly - vždy plně ztopořené listy

Bolivian Rainbow (nejvíce lístků a rozvětvení, prostě keříky, dělají mi radost!):
Jalapeno NuMex Pinata (má sklony ztrácet barvu na listech, jakoby bledne, něco jim asi chybí, ale ostatním ne):
Jalapeno Senorita (často povyslé listy, ale roste a žije, asi jen takový "zdechlý" vzhled, hlavně oproti Satan's Kiss):
zde ještě foto parazita, co se usídlil u NuMex:
zde foto obalu od semínka parazita, dle mého je to slunečnice

a tady 2. února vysazené peklo

TSM:
Bhut Jolokia Chocolate:
takže tak se holkám daří, pomalu některé přesunu na okno, hlavně asi Satan's Kiss, už jsou skoro u zářivky

jinak jsem podlehnul sázení a vysel jsem ještě Kiwano, Pitahayu, Kanadskou borůvku a na cestě mám semínka Maqui

Krásné rostlinky! Trochu závidím. Je vidět, že mají dobrou péči.
- vavy.p
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Kontaktovat uživatele:
Jj parazit vypadá na slunečnici i ta výškách by odpovídala. .. ji ak pěkný. ..
čaute,
opět se hlásím s updatem...jaksi už se mi děvčata zbylá pod zářivkou již nevešla, opět jsem se rozhodl přesadit a dát vše velké na okno...
takhle to vypadalo, trochu full house:

kořenový bal Satan's Kiss při přesazování, zase měly holky těsno:

zde již vše přesazeno, klasické to porovnání s Plzní:

a ještě jednou z boku, to vedle Plzně, to nejvyšší je Satan's Kiss, podívejte se do minulého postu, jak vypadala před 14 dny, roste jak z vody

takto vypadají děvčata, která jsem propůjčil máti na parapet:

vzadu zleva 2x Jolokia Bhut Chocolate a 2x TSM, vepředu zleva cherry rajčátka, bazalka, kiwano a zase cherry rajčátka, všichni mají dost místa:

takže tak se to vyvíjí, jsem pyšný na to, jak se holkám daří
tak zas příště
opět se hlásím s updatem...jaksi už se mi děvčata zbylá pod zářivkou již nevešla, opět jsem se rozhodl přesadit a dát vše velké na okno...
takhle to vypadalo, trochu full house:
kořenový bal Satan's Kiss při přesazování, zase měly holky těsno:
zde již vše přesazeno, klasické to porovnání s Plzní:
a ještě jednou z boku, to vedle Plzně, to nejvyšší je Satan's Kiss, podívejte se do minulého postu, jak vypadala před 14 dny, roste jak z vody

takto vypadají děvčata, která jsem propůjčil máti na parapet:
vzadu zleva 2x Jolokia Bhut Chocolate a 2x TSM, vepředu zleva cherry rajčátka, bazalka, kiwano a zase cherry rajčátka, všichni mají dost místa:
takže tak se to vyvíjí, jsem pyšný na to, jak se holkám daří

tak zas příště