SHU - sezona 2015

Naše chilli papričky v roce 2015
Scoville heat unit
Stálý člen
Příspěvky: 249
Registrován: 19 čer 2014 16:40
Reputace: 113
Obrázky: 0

Re: SHU - sezona 2015

Příspěvekod Scoville heat unit » 03 bře 2015 11:47

Dík! To makro zkusím. Mimochodem Squash Jamaican Yellow jsou Tvoje semínka. :firychil:

Přemýšlím, jestli má smysl vystavovat kytky v JIFFech přímému slunci. Když je venku slunečno okolo 10°C ve stínu, tak doma u otevřeného francouzského okna bude okolo 20°C na slunci. Sklo nepropouští všechny vlnové délky. Má to smysl? :dunno:

Uživatelský avatar
Fejzak
Nový člen
Příspěvky: 40
Registrován: 07 úno 2015 09:24
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: SHU - sezona 2015

Příspěvekod Fejzak » 03 bře 2015 13:56

Ja by som ich skôr v tejto pokročilej fáze kež už majú pekné lístky prehodil do niečoho väčšieho a potom ich môžeš šupnúť na slniečko...v jiffoch by som ich moc na slko nedaval, lebo nahodou ich tam nechaš dlhšie a tie jiffy sa ti vysušia na kameň

Scoville heat unit
Stálý člen
Příspěvky: 249
Registrován: 19 čer 2014 16:40
Reputace: 113
Obrázky: 0

Re: SHU - sezona 2015

Příspěvekod Scoville heat unit » 04 bře 2015 12:27

Přesazení plánuju na tento týden. Nejdřív musím vypálit substrát a pak se na to vrhnu. Ale času je málo. :veryhot:

Pedro
Stálý člen
Příspěvky: 2278
Registrován: 09 zář 2014 21:20
Reputace: 4813
Obrázky: 0

Re: SHU - sezona 2015

Příspěvekod Pedro » 04 bře 2015 16:36

Scoville heat unit píše:Přesazení plánuju na tento týden. Nejdřív musím vypálit substrát a pak se na to vrhnu. Ale času je málo. :veryhot:
Kolego...na nějaké vypalování a pečení substrátu se*u, nikdy jsem to nedělal a dělat nebudu...a přece vše roste jak má :tiphat:

Scoville heat unit
Stálý člen
Příspěvky: 249
Registrován: 19 čer 2014 16:40
Reputace: 113
Obrázky: 0

Re: SHU - sezona 2015

Příspěvekod Scoville heat unit » 05 bře 2015 02:21

Je to moje první plná sezona a chci vyloučit všechny možné nepříjemnosti. Substrát chci vypalovat pouze pro přesazení do kelímků, aby byly papričky do konce dubna v pohodě. Pro přesazení do finálních nádob substrát přepalovat nebudu. 200l substrátu v troubě by moje drahá polovička asi nerozdýchala. :tiphat:

Uživatelský avatar
Colostomizer
Stálý člen
Příspěvky: 1084
Registrován: 01 bře 2014 14:45
Reputace: 169
Obrázky: 0

Re: SHU - sezona 2015

Příspěvekod Colostomizer » 05 bře 2015 08:17

Tak to mnoho štěstí, kolego! Podle mě nedá ani ty kelímky :)


Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017


Pedro
Stálý člen
Příspěvky: 2278
Registrován: 09 zář 2014 21:20
Reputace: 4813
Obrázky: 0

Re: SHU - sezona 2015

Příspěvekod Pedro » 05 bře 2015 08:28

Colostomizer píše:Tak to mnoho štěstí, kolego! Podle mě nedá ani ty kelímky :)
Tak pod to se kamaráde podepíšu...úplně jí vidím :rn: :rn: :rn:
Ale každý svého štěstí...no vždyť to známe všichni.

Scoville heat unit
Stálý člen
Příspěvky: 249
Registrován: 19 čer 2014 16:40
Reputace: 113
Obrázky: 0

Re: SHU - sezona 2015

Příspěvekod Scoville heat unit » 05 bře 2015 19:47

Mám upečeno! :thumbup:
Upéct 12l substrátu trvalo něco mámo přes 2 hoďky. Operaci jsem provedl pro jistotu v době, kdy jsem byl doma sám, ale myslím, že i moje drahá polovička by to skousla. Pekl jsem v nerezovém pekáči, najednou ve spodním i horním dílu, což je asi přibližně 4l substrátu na jednu dávku. Oba díly pekáče se vejdou najednou do trouby vedle sebe. Substrát jsem pekl na 200°C po dobu minimálně 30 min. Celou proceduru jsem opakoval 3x a 12 l substrátu je vypečeno. Substrát jsem nandával do pekáčů a vypečený přesýpal do kýble mimo byt na verandě. Při pečení panovala v bytě vůně jako v sauně, tak ani nebylo třeba následně důkladně větrat. Přidám ještě 4l perlitu a mám zásobu pro minimálně 32 půllitrových kelímků pro přesazení rostlinek. :jalapeno:


Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2015“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 17 hostů