A na tuhle krásku se fakt nemůžu vynadívat ... Black Pearl

zodyac píše:Ahoj, mam na teba otazocku ohladne habaner respektive ohladom rastlin v 11 litrovych kvetinacoch.Ake velke ti narastli a kedy si vysadzal??Ale potreboval by som cca rozmery ze ako su na tom vyskovo a ako velke do priemeru.Lebo planujem sadit do velkych kvetinacov cca 17 l a potrebujem aspon trochu odhadnut kolko kvetinacov mam kupit ze kolko sa mi tam zmesti rastlin.Dakujem pekne![]()
Ahoj, včera večer jsem provedl příslušná měření a habanera v 11l květnících mají cca 120 cm na výšku a 100 cm v průměru. Stejně kupodivu narostlo i habanero v 6l květináči. Dal jsem je klíčit celkem pozdě, až počátkem března. Před přesazením do finálních květníků jsem je musel z organizačních důvodů dvakrát přesadit, což je určitě ještě trochu zpomalilo ... Na lodžii jsou od konce května. Je to jihovýchodní orientace, takže tam svítí jenom dopoledne. Plody jsou zatím zelené, nic nedozrálo. Oproti habanerům, co mám na záhonu pod širým nebem, jsou tyhle rostliny vytáhlejší a méně košaté, s menší hustotou listů a menším množstvím plodů. Táhnou se za světlem, takže to vezmi při plánování v potaz. Pokud budou mít hodně světla, tak budou spíše nižší a širší ...zodyac píše:Ahoj, mam na teba otazocku ohladne habaner respektive ohladom rastlin v 11 litrovych kvetinacoch.Ake velke ti narastli a kedy si vysadzal??Ale potreboval by som cca rozmery ze ako su na tom vyskovo a ako velke do priemeru.Lebo planujem sadit do velkych kvetinacov cca 17 l a potrebujem aspon trochu odhadnut kolko kvetinacov mam kupit ze kolko sa mi tam zmesti rastlin.Dakujem pekne![]()
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host