První pořádná sezóna (terez, 2014)
Re: První pořádná sezóna (terez, 2014)
Vzdušná vlhkost z kuchyně by snad tolik vadit neměla, ale težko posoudit. Já míchám kokosovou drť s trochou hlíny z kompostu a neplesniví to, je to vzdušné a dobře vysychá, mám to taky v kuchyni na okně vedle sporáku a nic jim není. Když se plíseň jednou objeví u jedné kytky, brzo se to rozšíří a pak je těžké se jí zbavit.

Zdravim vsechny, tak konecne mam panel. Je z Chiny, ale co dneska neni, ze. Vypada celkem solidne, je lehouckej a ma i lanka na zaveseni. 30x30 cm, 289 diod.Doufam ze moje holky budou spokojeny, ale zatim se zda ze muzu doporucit..
http://www.aliexpress.com/item/New-20W- ... 29745.html" onclick="window.open(this.href);return false;
(omluvte kvalitu fotek)
pro srovnani s kapesnickama

zaveseni

barva spis ruzova nez fialova, tech cervenejch tam je vic (normalne to mam samozrejme posazeny niz..)

http://www.aliexpress.com/item/New-20W- ... 29745.html" onclick="window.open(this.href);return false;
(omluvte kvalitu fotek)
pro srovnani s kapesnickama
zaveseni
barva spis ruzova nez fialova, tech cervenejch tam je vic (normalne to mam samozrejme posazeny niz..)

jsem zvědavý jak to půjde, pořád jsem k ledkám skeptický, byť mám celý barák LED osvětlení, ale na kytky... no třeba názor změním.

- 
				TOM
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Obrázky: 0

Včera som akurat sledoval dokument o pestovani rastlin v sklennikoch - cast bola pestovana ako hydroponie a cas klasicky v pôde ( v crepnikoch) na osvetlenie pouzivali led, pricom si to velice pochvalovali, pri bylinkach dokazu zasadovat aj do tvorby aromatických látok (cize bylinky maju lepsiu vonu a tiez chut)...cize tie led svetla mozu byt fakt zaujimavym riesenim ..a energeticky vyhodnym...
 Včera som akurat sledoval dokument o pestovani rastlin v sklennikoch - cast bola pestovana ako hydroponie a cas klasicky v pôde ( v crepnikoch) na osvetlenie pouzivali led, pricom si to velice pochvalovali, pri bylinkach dokazu zasadovat aj do tvorby aromatických látok (cize bylinky maju lepsiu vonu a tiez chut)...cize tie led svetla mozu byt fakt zaujimavym riesenim ..a energeticky vyhodnym...  

tak to je fajn vedet, ze to funguje   .
 .
Ty vlnovy delky tam jsou, tak si myslim ze to bude vpoho, asi lepsi nez moje okna na sever.. 

Akorat by asi byla lepsi vyssi svitivost, ale tyhle panely jsou o dost drazsi.
Budu se snazit aktualizovat foto, tak bychom pak mohli zkusit udelat foto porovnani kytek, pestovanych pod ruznym osvetlenim

.
 .Ty vlnovy delky tam jsou, tak si myslim ze to bude vpoho, asi lepsi nez moje okna na sever..

Akorat by asi byla lepsi vyssi svitivost, ale tyhle panely jsou o dost drazsi.
Budu se snazit aktualizovat foto, tak bychom pak mohli zkusit udelat foto porovnani kytek, pestovanych pod ruznym osvetlenim
Dobrý nápad, já svítím stndardníma trubicema 5.500 K 23Wattů na 0,3m2 (celkem 6 trubic) ale s tím že jsou ještě u francouzského okna na jih... tedy může to být nekorespondující i když teď v zimě je to asi více jedno než v létě kdy to jedno není.

- Gygabite
- Stálý člen
- Reputace: 99
Svitim led paskem 5m 30 diod na metr tj 150 diod celkem.pestirnu mam u severneho okna takze podminky cca tejne mozna jen o trochu vyssi svitivost.Pak to ale stejne muzeme srovnat.

Obcas si dam i neco co nepali jako treba kafe nebo caj!!!
						- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
Gygabite píše:Svitim led paskem 5m 30 diod na metr tj 150 diod celkem.pestirnu mam u severneho okna takze podminky cca tejne mozna jen o trochu vyssi svitivost.Pak to ale stejne muzeme srovnat.
Čus kamaráde ....kde se to dá za dobrý peníz koupit...? (5 m led pásek ) a jaké to má parametry...? (barva,lumeny ...atd..)