Scrat 2021
Re: Scrat 2021
Díky! První dvě odrůdy mi přišly na fóru často a pozitivně skloňované, tak mám vysoká očekávání
Jinak ad "čmeláci", na obrázku vypadají velmi podobně. Popis mě u Fataliiho zaujal a líbí se mi i vizuálně, tak jsem zvědav, jestli budou stát za to.

Zdravím kolegové, po více než týdnu další update. Rajčata vylezla všechna a bleskurychle, teď už jsou pod světlem. To znamenalo nevyhnutelně začít rozmísťovat papričky po bytě... obávám se, že mi dochází okna
Zároveň už to není tak fotogenické, jako když byly pěkně pohromadě pod světlem, tak níže jen pár vzorků. Dnes jsem utrhnul první květ u Shishita, poučení pro příště, nesázet v lednu, ale pěkně s dalšíma Annuumkama. Nechápu na co jsem myslel.
Každopádně pěstu zdar!
Fotokoutek
Před přesunem (část už u oken je tak týden):

Rocoto Manzano Red

Haba Tasmanian

Aji Charapita (zatím spořádaná minimalistka, byť patra tvoří pěkně)

Sugar Rush (no a pak tu jsou bláznivý baccatum...teď má 45 cm od zeminy
)

Zároveň přidávám fotky i přezimovaných, držím je v karanténě. Nejsem si jist, jestli loni nestály za výskytem svilušek na sazenicích. Druhý podezřelý je substrát (AGRO už mi nesmí přes práh i tak). Nakonec z pokusu o přezimování přežily do dnešního dne 3 z 5. Trochu jsem jim ostříhal kořeny, prolil kořenový bal roztokem hypermanganu a preventivně je vzal Neem Azalem, teď už jsou v novém substrátu.
NuMex Suave

Rocoto Manzano Red (především u té doufám, že to dá, zajímalo by mě, jestli je druhý rok skutečně plodnější)

a Haba Bonda Ma Jacques

Každopádně pěstu zdar!

Fotokoutek
Před přesunem (část už u oken je tak týden):
Rocoto Manzano Red
Haba Tasmanian
Aji Charapita (zatím spořádaná minimalistka, byť patra tvoří pěkně)
Sugar Rush (no a pak tu jsou bláznivý baccatum...teď má 45 cm od zeminy

Zároveň přidávám fotky i přezimovaných, držím je v karanténě. Nejsem si jist, jestli loni nestály za výskytem svilušek na sazenicích. Druhý podezřelý je substrát (AGRO už mi nesmí přes práh i tak). Nakonec z pokusu o přezimování přežily do dnešního dne 3 z 5. Trochu jsem jim ostříhal kořeny, prolil kořenový bal roztokem hypermanganu a preventivně je vzal Neem Azalem, teď už jsou v novém substrátu.
NuMex Suave
Rocoto Manzano Red (především u té doufám, že to dá, zajímalo by mě, jestli je druhý rok skutečně plodnější)
a Haba Bonda Ma Jacques
Ty kráso