Petr Polášek - Sezona 2020
- accuface
- Stálý člen
- Reputace: 3171
- Obrázky: 0
Re: Petr Polášek - Sezona 2020
Pánové, dovolím se vmísit do debaty, jestli mi můžete doporučit substrát, který je už namíchaný s perlitem. V bytových podmínkách se jakákoliv úleva hodí a nenadělám si doma nepořádek při míchání. Díky za případné tipy.
https://www.obi.cz/zemina-pro-rostliny/ ... /p/4495149
Stredni trida, vybornej.. Mel jsem jiz nekolikrat
-
- Stálý člen
- Reputace: 3908
Trochu Petrovi plevelíme pěstební vlákno, ale co už 
ad výsevní: Forestina supresivní pro výsev. Já na něj přešel loni, Petr ho afaik používá taky, nemám vůči němu jedinnou výhradu, používám ho tak jak je a nemám nejmenší potřebu ho nějak dolaďovat.
Jen poznámka: pokud na něj člověk přechází, tak je dobré si uvědomit že je opravdu jen minimálně vyhnojen. Což považuju za jednu z jeho výhod, jen je potřeba si to uvědomit a začit jemňounce přihnojovat relativně brzy.
ad pro druhé a/nebo finální přesazení: souhlas s tím co postnul MartinS, nebýt toho že já mám samozavlažováky kam se AquaCell moc nehodí, tak bych jej nejspíš používal taky.

ad výsevní: Forestina supresivní pro výsev. Já na něj přešel loni, Petr ho afaik používá taky, nemám vůči němu jedinnou výhradu, používám ho tak jak je a nemám nejmenší potřebu ho nějak dolaďovat.
Jen poznámka: pokud na něj člověk přechází, tak je dobré si uvědomit že je opravdu jen minimálně vyhnojen. Což považuju za jednu z jeho výhod, jen je potřeba si to uvědomit a začit jemňounce přihnojovat relativně brzy.
ad pro druhé a/nebo finální přesazení: souhlas s tím co postnul MartinS, nebýt toho že já mám samozavlažováky kam se AquaCell moc nehodí, tak bych jej nejspíš používal taky.
TerasovaSahara 2017 | TerasovaSahara - 2018 | TerasovaSahara - 2019 |
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
- accuface
- Stálý člen
- Reputace: 3171
Martine, díky moc za doporučení, OBI mám hned kousek za barákem, tak substrát použiju.
-
- Stálý člen
- Reputace: 2977
- Kontaktovat uživatele:
Já bych to neviděl jako plevelení mého vlákna. Nakousla se zde problematika, která se týká i mého způsobu pěstování. A je lepší, když je to zde ucelené, než sem házet odkazy, ve kterých bychom se všichni ve finále zamotali 

-
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Tak se nám vyhouplo krásné číslo; můj předchozí příspěvek měl magické číslo 1111 

- Quentin_Bull_89
- Stálý člen
- Reputace: 1967
Na střední třídu mi přijde Floria docela předražená. Je zase pravda, že je k dostání skoro všude.MartinS píše: ↑24 úno 2020 19:52https://www.obi.cz/zemina-pro-rostliny/ ... /p/4495149
Stredni trida, vybornej.. Mel jsem jiz nekolikrat
Letos jedu tuten a do něj jsem nasypal 5 l perlitu. Myslím, že kvalita nemlich ta samá.
https://eshop.raselina.cz/z18386-substr ... 0l-premium
„Chilli je jako plamen: jakmile neroste, zhasíná.“ 

-
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Tak zde máme další update. Konečně se na čtvrtý(!) pokus povedlo vyklíčit Aji White Fantasy (C. Baccatum). Tím je výsev odrůd C. Chinenses a Baccatum kompletní. Je ale nutno říct, že letos vše klíčí nějak pomalu. Kroutím nad tím trochu hlavou; v minulosti se mi to takto nezasekávalo. Odrůdy C. Anuum jsou až na fialové okrasky vysety. Opět jsem trochu reorganizoval pěstební koutek, z obrázků bude vše zřetelnější.
Pěstební koutek

Kvůli tomu, že většinu Anuumek klíčím v substrátu, je nutno pařník umístit pod světlo, aby se vyklíčené rostlinky moc nevytahovaly do té doby, něž vyklíčí celá vanička.
Přesazené rostlinky

Jsou zde hlavně odrůdy C. Chinenses, v pozadí 5x C. Baccatum. V růstu nasadily doslova raketové tempo. Je to dáno tím, že nejdříve vybudovaly kořenový systém hlavně díky použití supresivního substrátu a pak teprve "vystřelily" směrem vzhůru. Dostávají pravidelnou dávku výživy, která již byla zvýšena na 10ml trojkombinace.
Další rostlinky

Zde jsou opět odrůdy C: chinenses a Baccatum. Oproti předešlým jsou menší; pochází většinou z následných vln výsevu. Věřím ale, že to doženou. Brzy přesadím zbývající Habanero Green a Aji White Fantasy a tím je výsev těchto druhů kompletní.
Klíčící rostlinky

Většina Anuumek je vyseta do substrátu, něco málo je v Jiffech. Od výsevu uběhlo 13 dní a zatím vyrašily pouze dva kousky Pimientos De Padron. Trochu začínám panikařit, takto špatně to nešlo zatím nikdy. To se týká i zbývajících kousků v tabletách; jde o rostliny pro zájemce a o pojistné kousky. Snad to vyleze brzy. Poté dám do pařníku klíčit rajčata a další věci.
Počasí se lepší, brzy nejspíš přijde první slunění a otužování sazenic. Počítám, že do 14 dnů půjdou některé kousky C. Baccatum do litrových květináčů a k oknu (už se těším na tradiční zelenou záclonu). Doufám, že vše poskočí a případná časová ztráta se dožene.
Dnešní report je u konce, další sem dodám snad brzy. Ať se Vám vyhýbají problémy a roste vše co nejlépe
Pěstební koutek
Kvůli tomu, že většinu Anuumek klíčím v substrátu, je nutno pařník umístit pod světlo, aby se vyklíčené rostlinky moc nevytahovaly do té doby, něž vyklíčí celá vanička.
Přesazené rostlinky
Jsou zde hlavně odrůdy C. Chinenses, v pozadí 5x C. Baccatum. V růstu nasadily doslova raketové tempo. Je to dáno tím, že nejdříve vybudovaly kořenový systém hlavně díky použití supresivního substrátu a pak teprve "vystřelily" směrem vzhůru. Dostávají pravidelnou dávku výživy, která již byla zvýšena na 10ml trojkombinace.
Další rostlinky
Zde jsou opět odrůdy C: chinenses a Baccatum. Oproti předešlým jsou menší; pochází většinou z následných vln výsevu. Věřím ale, že to doženou. Brzy přesadím zbývající Habanero Green a Aji White Fantasy a tím je výsev těchto druhů kompletní.
Klíčící rostlinky
Většina Anuumek je vyseta do substrátu, něco málo je v Jiffech. Od výsevu uběhlo 13 dní a zatím vyrašily pouze dva kousky Pimientos De Padron. Trochu začínám panikařit, takto špatně to nešlo zatím nikdy. To se týká i zbývajících kousků v tabletách; jde o rostliny pro zájemce a o pojistné kousky. Snad to vyleze brzy. Poté dám do pařníku klíčit rajčata a další věci.
Počasí se lepší, brzy nejspíš přijde první slunění a otužování sazenic. Počítám, že do 14 dnů půjdou některé kousky C. Baccatum do litrových květináčů a k oknu (už se těším na tradiční zelenou záclonu). Doufám, že vše poskočí a případná časová ztráta se dožene.
Dnešní report je u konce, další sem dodám snad brzy. Ať se Vám vyhýbají problémy a roste vše co nejlépe