Problémy s listy chilli paprik

Choroby rostlin paprik, škůdci, identifikace, likvidace!
Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159
Obrázky: 0

Re: Problémy s listy chilli paprik

Příspěvekod Dr.Pedr » 17 led 2014 16:59

Dopor... něco na likvidaci savých a žravých škůdců ....odhaduji to na červce či svilušky...
Naposledy upravil 1 dne Dr.Pedr; celkem upraveno 17x.

Din0
Stálý člen
Reputace: 422

Příspěvekod Din0 » 17 led 2014 17:02

Viděl bych to na svilušky, takhle jedna kytka u mě vypadala (ne až tak moc), když jsem odjel na dovolenou. Lepí to? nevím jestli to vyřeší Mospilan, když je to v takovým stadiu, já osobně bych to postříkal a pak ty nejhůře postižené části rostliny ostříhal a třeba obroste ;)
Pálí, pálí, to to pálí :firychil: :veryhot: :firy:

Filichilli
Stálý člen
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Filichilli » 17 led 2014 21:32

Jak píši kolegové, taky bych řekl dost zamořené sviluškama, pokud vidím správně pavučinky a jejich zbytky na listech. Mají asi 1 mm, takoví pavoučci.. Být Tebou, nevím jak velká to je rostlina, ale jestli je jedna menší a máš doma ještě další kytky, tak bych ji raději vyhodil, než Ti to napadne další a svilušky jsou zvěrstvo ...

dvounoha
Nováček
Reputace: 0

Příspěvekod dvounoha » 18 led 2014 11:09

a kruci no tak to nejsem potesen :D precet sem si ted par clanku o tech sviluskach a skoro by sedeli ty podminky ktery k tomu meli....pocatek zimy, nedostatek svetla pro rostlinky, mladsi je min odolna (mam dve ta druha zatim je dobra) rostlinky v suchym teplym vzduchu...evidentne idelani pro ty maly mrsky. Akorat nemuzou se nejak prenest na cloveka kdyz jsou to roztoci? :D Tak Vam dekuji, trochu sem pocital s tim ze ji budu muset zlikvidovat, ale ted aspon vim proc a na cem jsem. Tak Vam preji vetsi zdar :-)

dvounoha
Nováček

Příspěvekod dvounoha » 18 led 2014 11:30

tohle byla totiz moje prvni pestitelska sezona a jeste kdyz sem mel ted zkouskovy tak sem nevenoval tolik pozornosti paprickam a mezitim se tam stihly rozmnozit ty svilusky. Ale chybami se clovek uci a pristi rok uz aspon vim co hlidat a jak s tim nalozit :-) tak jeste jednou dekuji

dvounoha
Nováček

Příspěvekod dvounoha » 18 led 2014 13:33

Tak jen jako posledni dodatek k memu problemu, kdyby nekoho potkalo neco podobneho. Zespoda z listu hledejte takovy maly cerny tupky (i kdyz ve skutecnosti jsou mozna oranzovi nebo zeleny :D). tady na fotce je to krasne poznat ze jsou to ty maly nezbedy :D

Obrázek

dango
Nový člen

Příspěvekod dango » 18 led 2014 21:06

tiez som nedavno ukoncil svoju prvu sezonu. bola nadmieru vynosna (indoor). niekedy v lete som si priniesol od znamych zo zahradky kusok maty v kvetinaci. asi po 2 tyzdnoch zacinala vadnut a listky stracali farbu. objavili sa "cesticky". pri detailnejsom prezreti som tam videl na stonkach a spodnej strane listkov tieto cierne fliaciky, z ktorych sa "liahli" lietajuce svine. matu som vyhodil, ale rozmnozilo sa mi to na vsetky jolokie (5 rastlin) aj napriek tomu, ze boli v inych miestnostiach. mata v obyvacke, 3 jolokie v kuchyni, 2 v pracovni :(

chcel som 3 rastliny prezimovat, lebo davali kvalitne papricky, ale za posledne 2 mesiace vyzerali tak biedne, obzrate od tych svin, ze som to vsetko vyhodil a nechal si len jednu. obstrihal som ju a z existujucich stoniek vsetky cierne bodky odstranil. snad nemaju zarodky aj v pode.

uvidime, ked ju o nejaky mesiac zacnem vystavovat slniecku a riadne zalejem, nech sa prebere k zivotu, ako dopadne...

Snip*lli
Nový člen

Příspěvekod Snip*lli » 17 úno 2014 09:58

Dobrý deň, mám problém s mojimi papričkami. Trvá to už asi týždeň čo sa v raste nepohli ani o milimeter. Chinense majú nažltlé listy a rocotám z krajov hnednú a dvom vädnú listy. Začalo to pred týždňom. Predtým rástli bezchybne. pH=7(pH testy majú stupnicu iba 4-7 :/) Najprv som myslel že to je vysokým pH z polievania roztokom Lignohumátu( pH 8-10) ale ked som odmeral pH toho roztoku, tak bolo 6. Tak tú možnosť som vylúčil. Naviše im začali odpadávať delóžne lístky. Do poslednej zálievky som pridal trošku výluhu zo žihlavy(koprivy), ale nič sa nezmenilo akurát na tých 2 Rocotách začali vädnúť listy(asi prehnojenie :(. Rastlinky ktoré sú neni presadené(sú v takom istom substráte) a neni sú polievané Lignohumátom vyzerajú a rastú krásne (aj Chinnense). Tým nehádžem vinu na Lignohumát, len konštatujem.
Fotky:
Trinidad Scorpion B-Tailor
15984

Rocoto Brown
15985

Rocoto Brown(jedno z 2 ktorým vädnú listy)
15986

Tasmanian Habanero 2
15987

Pre porovnanie zdravé Bhut Jolokie White pred presadením (okrem Lignohumátu a velkosti kelímku rovnaké podmienky)
15988
(sú mladšie)

Zálievka Lignohumátom: cca raz za 7 dní (podľa návodu)
Teplota: 21-31 Stupňov (priemerne 25 stupňov)
Vlhkosť: 50 %
Substrát: Agro (predhnojený na 6 týždňov)
PS: Prosím pomôžte už vážne neviem ako im mám pomôcť, ale napadáma či by im nepohohlo presadenie(myslím že ich vyberem, opatrne dám dole hlinu a dám ich do novej do toho istého kelímku.

Zpět na „Choroby a škůdci chilli paprik“