Problémy s listy chilli paprik
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2591
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problémy s listy chilli paprik
Kdyby to bylo venku, tak bych typoval dřepčíky. Přes den mohou být v substrátu.
Ahoj,smitty píše:Zdravím,
ráda bych se taky zeptala - něco mi žere listy na papričce, vytváří v listu takové malé dírky, ale vzhledem k tomu, že rostlinu máme uvnitř a ani není tak velká, aby se tam dala přehlídnout například housenka, netuším, co to může způsobovat...Netušíte někdo, co to může být?
no já měla teda papriky venku a taky jsem objevila mrňavé dirky v listech a ikdyž jsem to procházela nic jsem nenašla. Jenže nakonec to fakt byla pidi malá zelená housenka, jednoduše přehlednutelná....ale těžko říct...
Dobrý deň.
Mám problém s papričkami Bolivian Rainbow. Listy postupne menia farbu na fialovú. Tu na fóre som čítal, že to môže byť spôsobené zimou, niektorí písali že naopak, teplom. Bol by som rád, ak by ste mi povedali, o čo ide, a čo robím zle, resp. čo by som mal robiť, aby som tomuto zabránil.
Ďakujem

Mám problém s papričkami Bolivian Rainbow. Listy postupne menia farbu na fialovú. Tu na fóre som čítal, že to môže byť spôsobené zimou, niektorí písali že naopak, teplom. Bol by som rád, ak by ste mi povedali, o čo ide, a čo robím zle, resp. čo by som mal robiť, aby som tomuto zabránil.
Ďakujem
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2591
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Tohle bych neřešil, srovná se to.
otázka je jestli se opravdu jedná o Bolivian Rainbow....takhle podle lístku bych tipnul Purple PrinceTommy22 píše:Dobrý deň.
Ďakujem
Objednal som ich z eshopu, a na obale je napísané Bolivian Rainbow, takže dúfam že áno 

Dle mého to BR bude. Moje bolívie takto malé vypadaly úplně stejně. Pro ukázku malinko starší BP viz foto níže.Tommy22 píše:Objednal som ich z eshopu, a na obale je napísané Bolivian Rainbow, takže dúfam že áno
V mém případě s touto paprikou velká spokojenost. Ideální pro běžné nenásilné chroupání, slušně plodící a oku lahodící.
Zítra dodám nějaké aktuální foto.
[thumbnail]gallery/image.php?album_id=981&image_id=11882[/thumbnail][thumbnail]gallery/image.php?album_id=981&image_id=12515[/thumbnail]
Jesli můžu doporučit, tak ideální je udržet BP do cca 60cm výšky (max. košaté, velké plody, perfektní hra barev na přiměřené ploše). Mě 3ks narostly na 100-120cm a to už není tak oku lahodící. Navíc se tak nezakošatily, barevnostně to bylo slabší, menší plody, atd.
Zdravím. Co jsem zde koukal zadny problem neodpovida tomu memu. před pár týdny se mi začali na listech oběvovat skrvnky a některé začali i jakoby schnout. Rostlinku mám hned nad topením na parapetu, avšak vršek topení sem zakryl aby se mi listy nepopálili teplem. Rostlinku zalévám až když je zemina proschlá, tak jak by se mělo a přebytek vody odteče v pohode. Listy zacali mit tyhle vady asi tyden na to co jsem sklidil papricky...pravda je ze papriky jsem zasadil nekdy koncem cervence coz je pozde ale i presto jsem dostal krasne cerveny plody, sklizel jsem nekdy v prosinci. Ted vubec nevim co je to za vadu a bojim se ze budu muset tu rostlinku vyhodit ze uz ji nic nepomuze. Nemuze to byt zpusobeno nedostatkem nejakeho mineralu napr? Dekuji za pomoc