Co to je a jak se toho zbavit?
-
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Co to je a jak se toho zbavit?
čaues, bud housenka nebo slimejš, tohle je v takovém počasí docela časté.. Ve dne je uvidíš, jen když mokro a zataženo, jinak v noci řádí.
a jak se jich zbavit http://www.free-grower.cz/viewtopic.php?f=35&t=1199" onclick="window.open(this.href);return false; našel jsem toto ale nevím jestly to není hloupost
-
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Kontaktovat uživatele:
Housenky nevím, když to bylo na jedné rostlině venku, otáčel jsem listy a měl jsem ji, ale ve foliáku jsem to pak neřešil. Pár listů schroupaly, ale víc jsem to neřešil ... Na slimáku je těch přípravků víc, někde to tu už bylo. Já mám vanish, ten je zabiják, ale nepoužívat tam, kde jsou predátoři, co se živí slimákama.
Podívej se i v okolí paprik, hlavně pod kameny, prkna, desky, do škvír, kde bývá přes den tma a vlhko.
Anebo v noci s baterkou.
V noci ty potvory slimáci vylejzají. Většinou papriky žerou ti oranžoví.
Lovu zdar

- Colostomizer
- Stálý člen
- Reputace: 169
Jo jo, na venkovním záhonu mi ti šviháci ze Španěl požrali ještě zelený plod habanera. Jsou to mrchy. Ještě bych Ti k již sdělenému doporučil podívat se na substrát těsně pod stonek a na spodní listy. Pokud to jsou slimejši, tak tam bude slizová stopa ... Do fóliovníku Vanish nevadí, ale ven bych rozhodně žádný hustojed nedával, tam bohatě funguje Ferramol a různé jeho mutace, které nejsou toxické pro savce, pač platí rovnice:
Vanish + slimejš + ježek = kaput slimejš + kaput ježek + více slimejšů v budoucnu, neboť ježek již predátoří ve věčných lovištích a nikoliv na Tvé zahradě
Vanish + slimejš + ježek = kaput slimejš + kaput ježek + více slimejšů v budoucnu, neboť ježek již predátoří ve věčných lovištích a nikoliv na Tvé zahradě

slimák to nebude na to tam mám granule všude takže housenka ale žadnou jsem neviděl ale co na to použít to nevím myslíte že zabere Biobit?