Co to je a jak se toho zbavit?

Choroby rostlin paprik, škůdci, identifikace, likvidace!
erebus
Nováček
Reputace: 0
Obrázky: 0

Co to je a jak se toho zbavit?

Příspěvekod erebus » 21 črc 2014 12:09

Zdravim,

letos pestuju prvni rok a kytky povzbuzuju ocima a skoro jim i zpivam. Mam 6 kytek ne v uplne idealnich podminkach (male kvetniky) na parapetu za oknem, ale do jiste miry je mam jako okrasu. Vedle kytek jsem pestoval bylinky - tymian a bazalku. Vcera jsem zjistil, ze na tymianu je neskutecne moc enjakejch breberek a trochu jich je i na bazalce. Myslim si, ze to jsou male msice, ale jistej si uplne nejsem. Kazdopadne v ramci prevence jsem zvolil radikalni rez a oboje bylinky vosmikal a kvetnik dal od paprik. Nicmene vecer pri dukladne kontrole jsem zjistil, zei na listech paprik je par drobnych skudcu. Nasel jsem jich jen 6 kusu, ale clovek nevi, zda se nepomnozi. Vypadali jako miniaturni cervicci. Nejaky napad, co by to mohlo byt? Pripadne co proti nim nasadit? Fotky prikladam nize. Jo a jeste jsem objevil na jednom spodnim listu takove divne obrazce, treba to s tim souvisi.

Za kazdou radu predem dekuju.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

uprostred dole je ten cervik, mobilem lepe neslo :)))

gandalf
Stálý člen
Reputace: 2593
Kontaktovat uživatele:

Re: Co to je a jak se toho zbavit?

Příspěvekod gandalf » 21 črc 2014 14:02

"Foukni" to Mospilanem a míš po starostech.

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4490

Příspěvekod MartinS » 21 črc 2014 14:17

Ta prvni fotka, na ni toho neni moc videt, neco jako msice ale na te posledni je to podle me trasenka.

Taky jsem postrikal Mospilanem protoze nic z "babskych rad" ani tabakovy vyluh nepomohl.
Kupoval jsem tu verzi s rozprasovacem, jak je na dne pytlik co se rozpusti.

Chci se rovnou zeptat, jak dlouho je takto naredeny Mospilan pouzitelny. Skladovani v temnu je jasne ale jak dlouho je to ucinne pripadne aby to nebylo nejak moc zavadne pak kdybych to chtel postrikat treba za dva mesice zase.

Colostomizer
Stálý člen
Reputace: 169

Příspěvekod Colostomizer » 21 črc 2014 15:09

Mospilan jsem používal i po 14 dnech od naředění, účinek byl pořád stejný a paprikám to nijak neublížilo ... nicméně výrobce to nedoporučuje, takže určitá míra nejistoty tam pořád bude ;)

Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017

gandalf
Stálý člen
Reputace: 2593
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gandalf » 21 črc 2014 17:01

Řekl bych, že to bude účinné dokud to nesporřebuješ. Pochopitelně výrobce je radši, když pokaždý koupíš nové balení. Já dávám přednost Mospilanu v pytlíčkách, naředím si podle potřeby - účinnost léta.

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4490

Příspěvekod MartinS » 21 črc 2014 17:26

Jasny no, ja koupil tu verzi s rozprasovacem kde uz je pytlik na dne a jen nalijes vodu. Prislo mi to jako nejpraktictejsi, ale je jasny ze to nespotrebuji cele, rozprasovac si necham a budu pak kupovat to co pises, jen ty pytlicky :-)

chilli-max
Stálý člen
Reputace: 4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chilli-max » 21 črc 2014 18:15

Ten posátý list na druhé fotce vypadá skoro jistě (99%) na třásněnky. Jsou to pěkně odolné mrchy. Bacha na ně.
http://www.foto-tapety.cz

proki73
Moderátor
Reputace: 36

Příspěvekod proki73 » 04 srp 2014 19:54

Zdravím všechny kolegy potřebuji menší radu ve fóliovníku už se mi delší dobu objevují děravé lístky ale teď se to nějak rozjelo a občas najdu i napadenou papričku žádného škůdce jsem nenašel ani zespod listů ani na stonku a proto vás žádám o radu a jak tento problém řešit děkuji
19234
19235

Zpět na „Choroby a škůdci chilli paprik“