@gandalf: mám zato že tohle je jedna z definičních, typickách vlastností jala, tahle loterie jesti další plod v misce/talíři/sklenici bude mít pal nulanulanic nebo cca 5-8k SHU, u ostřejších variant klidně i 20-30k SHU.
@OMO: dík za ideu poppers xxl, došlo mi, že zapečená velká jala se sýrovou náplní odpíchnutou od Cheddaru + něžný booster je přesně to, k čemu postupně směrují moje pokusy o zapékání průběžné jala sklizně
Tak já budu asi ve finále se Senoritou spokojen. Jsem začátečník, co se týká pěstování i konzumace a zatím zkouším jen ty lehčí kousky nejpálivější semínka tam mám Habanero a Fatalii. Tak když bude nálada a kuráž popojet o level výš, budu ujíždět na těchto jinak se budu zaučovat na Jalapeno apod. Ale překvapuje mě ta Senorita svou velikostí, vypadá fakt „masitě“ a hezky (viz fotka od OMO - jsou překrásné) těším se na první zavařování
"Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently." (Henry Ford) honzek86 2018 - první sezóna honzek86 2019 - druhá sezóna
https://www.chilli-forum.cz/vnitrni-galerie-pestovani-chilli/honzek86-2019-druha-sezona-t7683-40.html
OMO: Ještě dotázek - kde ti takhle hezky vyrostly - máš je venku, nebo máš skleník?
"Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently." (Henry Ford) honzek86 2018 - první sezóna honzek86 2019 - druhá sezóna
https://www.chilli-forum.cz/vnitrni-galerie-pestovani-chilli/honzek86-2019-druha-sezona-t7683-40.html