Záleží kolik máš místa ... ideálně 20L a víc. Samo že by to rostlo i v 10L pokud dáš substrát s kompostem/hnojem a časem bys víc přihnojil.toledo26 píše:zdravim vas.ake kvetinace kupit pre trinidad scorpio moruga? chcem dve tri rastlinky nechat na balkone a ostatne idu do foliovnika.dakujem
kvetináče
- OMO
- Stálý člen
- Reputace: 3122
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: kvetináče
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
Je nekde nejaky limit? Je treba 40l o dost lepsi nez 20l? Projevi se to behem prvniho roku? Resp jestli se rostlinka dokaze prokorenit tak moc behem jedne sezony? Nebo je to spise mysleno na keriky z lonska treba?
Docela by me zajimalo kde je ten strop. Na zkousku bych jednu rostlinku zkusil mega kvetinac a zbytek holt bude muset jen co se vejde na balkon.
Nekde jsem cetl ze klidne i 40 nebo 60l na chinesku.
Chapu ze ve skleniku ma rostlinka temer neomezeny prostor, otazka kolik z nej prvni rok dokaze vyuzit
Docela by me zajimalo kde je ten strop. Na zkousku bych jednu rostlinku zkusil mega kvetinac a zbytek holt bude muset jen co se vejde na balkon.
Nekde jsem cetl ze klidne i 40 nebo 60l na chinesku.
Chapu ze ve skleniku ma rostlinka temer neomezeny prostor, otazka kolik z nej prvni rok dokaze vyuzit

- OMO
- Stálý člen
- Reputace: 3122
- Kontaktovat uživatele:
Když jsem po sezóně 2014 likvidoval tyto kytky: TSM, 7 pot Jonah, červené Haba, Devil's tongue yellow
a podíval jsem se jim "na zoubek" tak ty kořeny měly ještě velkou rezervu. Bylo tam cca 20l hlíny. Klidně by to daly i v menších. Důležitější bude médium ve kterém to roste. Pokud bude bohaté na živiny, menší objem by neměl být problém.
Pokud půjdeš na rekord s kytkou typu Dorset Naga tak to chce mega květináč. Tady třeba použili 100L nebo 160L http://www.seaspringplants.co.uk/garden ... naga-plant ale to už je hodně extrém
Lobo něco říkal že to letos prubne tak uvidíme.
Pokud půjdeš na rekord s kytkou typu Dorset Naga tak to chce mega květináč. Tady třeba použili 100L nebo 160L http://www.seaspringplants.co.uk/garden ... naga-plant ale to už je hodně extrém

Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
Zdravím, už taky nevím do čeho sázet...Přijde mi to skoro jako náhoda. Minulý rok květináč cca 7l Jolokia (cca 70 plodů) a po vytažení po sezóně to ještě nebyl samý kořen
Letos je opět paradox. 7pot po dvou v květináči cca 5l a jedna je monstrózní a druhá menší. Druhý 7 pot sám a je nejmenší. Pak Rocoto...To co je ve velkém kýblu neroste a v menších květináčích valí. Tak teď babo raď
Osobně to nehodlám s objemem květníků nějak přehánět. Vše co mám doma nechám v těch cca 5-7l a uvidím. 

Letos je opět paradox. 7pot po dvou v květináči cca 5l a jedna je monstrózní a druhá menší. Druhý 7 pot sám a je nejmenší. Pak Rocoto...To co je ve velkém kýblu neroste a v menších květináčích valí. Tak teď babo raď

- Colostomizer
- Stálý člen
- Reputace: 169
Do kamene tesat. Objem květináčů se strašně přeceňuje. Důležitější je kvalita substrátu, pravidelné hnojení a dostatek slunce.OMO píše:Důležitější bude médium ve kterém to roste. Pokud bude bohaté na živiny, menší objem by neměl být problém.
Kolego, to jsi řekl moc hezkyColostomizer píše:Do kamene tesat. Objem květináčů se strašně přeceňuje. Důležitější je kvalita substrátu, pravidelné hnojení a dostatek slunce.OMO píše:Důležitější bude médium ve kterém to roste. Pokud bude bohaté na živiny, menší objem by neměl být problém.

Pedro: Ale taky tam máš pár žblabuněk na tom

Ahoj, mrkli by jste prosím na velikosti květináčů v poměru k rostlinám? Ty menší si myslím ok, jolokii a trinidad perfume samo přesadím až povyroste, ale ty velké v zelených květníkách by už asi chtěly větší, ne? Kvetou a nasazují plody ale o sto šest
Jinak zleva tři nové úlovky Birds eye, Trinidad Perfume a hlavně Jolokia Bhut Caramel