

První je Chilli kuchařka pro labužníky, Autor: Jan Pavlas
Jedná se prostě o kuchařku zaměřenou na pokrmy obsahující chilli. Na začátku je pár základních informací o chilli a ostatních používaných surovinách. Asi jako každá kuchařka si i tahle hraje, že je něco víc, takže občas obsahuje méně běžné suroviny (například dlouhý pepř). Ale za zlé jí to nemám, většinou se recepty skládají z běžných surovin.
Tato kniha se jistě v mé knihovničce jen tak nezapráší.

Přikládám fotku titulní strany a obsahu (pro čitelnost bude potřeba otevřít na samostatné stránce a přiblížit).
Druhá knížka se jmenuje Někdo to rád pálivé, Autor: Kay Maguireová
Knížku mám krátce, obsahuje informace vhodné především pro začátečníky. Některé informace mi přijdou trochu zavádějící, ale není v nich zásadní problém. Kniha poskytuje základní informace o chilli a o tom jak je pěstovat, rozmnožovat, atd. (nic co by se nedalo dohledat na fóru


Přikládám pár ukázkových fotek.