growbox

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
Lexter
Stálý člen
Reputace: 1300
Obrázky: 0

Re: growbox

Příspěvekod Lexter » 30 led 2021 12:32

netopier píše:
30 led 2021 12:22
a napadla ma este jedna vec.... vlastne tie rastlinky budu v boxe a tam bude tych 25C budu rast ako diva svina a potom v maji ich presadim von do kvetinacov nakolko nemam sklenik budu si musiet zvyknut na ine teplotne soky noc den a tak neohrozi ich to v raste nezabrzdia sa?

Však si zvyknou. Jako u nás všech. Když je dáš ven po zmrzlých tak jim nic nehrozí.
No, mě dostane máloco: Bo Burnham - Can't Handle This

Bonebreakers
Stálý člen
Reputace: 1941
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bonebreakers » 30 led 2021 13:14

4 netopére
Já jsem ten ventilátor neměl jako odtahový, tím jsem hnal vzduch dovnitř boxu, proto byl dole, taky jsem říkal že když jsem to předloni skládal, tak jsem to udělal takhle. Dokud tam bylo slabší světlo, tak to ještě šlo, ale se silnějším světlem a tím pádem více teplem tohle řešení bylo naprd. Musíš sám vyzkoušet aby jsi zjistil, že jsi neudělal dobře a díky tomu se ostatní nemusí opičit.
Když reaguješ na někoho nemusíš tam kopírovat všechno. :bumbl:
Bone-bezzemkova-sezona-2019
Bone-bezzemkova-sezona-2020
Bone-bezzemkova-sezona-2021

:jalapeno: Bone :jalapeno:
„... vypouštením tabákového dýmu do vody zlato nevzniká.“ — Jára Cimrman
Důvod, proč pacifisté a zbabělci dosud díky evoluci přirozeně nevymřeli je ten, že se vždy najdou tací, kteří na jejich ochranu pozvedají zbraně.

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4521

Příspěvekod MartinS » 30 led 2021 13:35

Osobne bych volil variantu mit jen odtah. Do boxu je zbytecne vhanet vzduch.
Nahore odtah a dole pasivni pritah pres SJ baffli nebo i bez.

Mam vsude jen odtahy. Pritah vzdy pasivni pres 1-3 modularni otvory SJ s baffflemi.

+ nejaky ventilator na cirkulaci. Coz muze byt i pc ventilator.
Drive jsem pouzival 5W hi-pro ventilator ale neni to potreba do takto malych boxu.

Box by rozhodne nemel byt nafoukly. Vetsinou je lepsi mit podtlak. Jen tak poznas, ze odvetravas dostatecne vzduchu.

Ten 100mm vents silent je v pomeru ticho/vykon super. Take jsem je mel.

netopier
Stálý člen
Reputace: 11

Příspěvekod netopier » 30 led 2021 14:37

hosi pocuvajte k tom u stanu sj mam aj prislusenstvo komplet mam tam tu bafli do coho vlozim vetrak vents 100mm ??? ci treba prikupovat zvlast???
Naposledy upravil 1 dne netopier; celkem upraveno 30x.

netopier
Stálý člen
Reputace: 11

Příspěvekod netopier » 30 led 2021 14:43

MartinS
Stálý člen

Příspěvekod MartinS » 30 led 2021 14:59

Na ten modularni otvor existuji SJ redukce, 100, 125 a 150mm.
V baleni boxu je tusim jedna baffle, dva modularni otvory a jedna redukce, ale uz si nepamatuji.
Postupne jsem prikupoval co bylo potreba.

Mam treba v 150mm redukci klasicky 120m PC ventilator ktery ma kulatejsi profil. Nicmene je to slusnejsi Corsair s dobrym tlakem.
Utahne DP90 odtah i na 5V.

Inspirace zde:

https://www.mironet.cz/napajeci-zdroj-2 ... +dp137018/
https://www.mironet.cz/akasa-kabel-redu ... +dp131950/
https://www.mironet.cz/corsair-ml120-pr ... +dp292959/

Mam podobny Corsair, urezal jsem mu rohy, obalil aeroflex a nacpal do 150mm redukce SJ do modularniho okna.
Podle teploty to vrznu na 5V nebo 12V.
Vetsinou to nechavam na 12V

Duvod rozepisovat by bylo na dlouho. Snad jen poznamenam ze prepinam z 5 na 12V jen parkrat za rok, takze to je to nejmensi to hodit na jinou koncovku.

Btw jednim timto zdrojem (prvni odkaz) 230-12V krmim v boxu pres tu redukci 4 vetraky. Odtah, Ofuk prostoru, Ofuk svetla.
Idelani reseni. Klasicke ventilatory na 230V uz jsem prestal prakticky pouzivat. Staci si koupit lepsi PC vetraky, ktere maji mnohem vyssi zivotnost.

Kupuji vetsinou Akasu, Noctua, Corsair a Be quiet. Podle boxu a potreby.

Bonebreakers
Stálý člen
Reputace: 1941
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bonebreakers » 30 led 2021 15:16

Ano udělal jsem to kdysi ne zrovna dobře, tak jsem to dnes opravil/předělat. Je to stejné jako v PC skříních, tam je všechno také jen o odtahu horkého vzduchu ven ze skříně, no tak jsem se bohužel nedržel zkušeností z počítačů. Dneska jsem to předělal, je to kurňa poznat, že to je o 105% lepší, už jen tím, že tím horním otvorem s ventilátorem jde volně vzduch ven i když není v provozu a není brzděný tím prachovým filtrem, co mám teď dole a slouží pro přístup vzduchu.
Když jsem to předělával, tak jsem se na chvíli zasekl jak tam vlastně napojit ten konektor pro Ducting Flange a následně ventilátor, aby tahal vzduch ven. :slap: Hmmm potom mi docvaklo proč jsem to před tím měl dané na přítah, prostě triviální blbost na té přírubě Ducting Flange DF16 jsou úchyt pro ten konektor z obou stran
Spoiler!
ale já se kdysi podíval jen na tu poslední fotku a ne i na tu druhou, na tu jsem mrknul až dneska :thumbup: . Jak to mají u SJ jednoduché tak je to vlastně složité :innocent:

Takže takhle to konečně vypadá přestavěné správně !

710507104971048
Bone-bezzemkova-sezona-2019
Bone-bezzemkova-sezona-2020
Bone-bezzemkova-sezona-2021

:jalapeno: Bone :jalapeno:
„... vypouštením tabákového dýmu do vody zlato nevzniká.“ — Jára Cimrman
Důvod, proč pacifisté a zbabělci dosud díky evoluci přirozeně nevymřeli je ten, že se vždy najdou tací, kteří na jejich ochranu pozvedají zbraně.

MartinS
Stálý člen

Příspěvekod MartinS » 30 led 2021 15:20

Ano, presne, parada :-)

Jj otvory jsou mozne pouzivat z obou stran i klidne dve redukce soucasne. Tj kdybys mel 2x125 redukce a dal je na obe strany, 100mm vents pak prostrcis zkrz a nebude tak cumet tolik ven, ale to uz je fakt pak hrani si. :-D
Prostoru mezi 100mm vents na 125mm redukci tolik neni. Tam by se vesla dokola kolem ventilatoru napriklad stara podlozka od mysi.
Naposledy upravil 1 dne MartinS; celkem upraveno 30x.

Zpět na „Začátečnický koutek“