Jaká používáte hnojiva na papričky?
-
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaká používáte hnojiva na papričky?
Andy33 : Ten poměr je dobrý, na udržení květů bych ze začátku dal slepičince a pak tohle co máš (Plantella). Nebo prostě něco kde je nejvíc fosforu a tohle. Pokud nemáš, tak rovnou tohle. Já mám slepičince, NATURA pro celou zahradu a lignohumát jako kapalné.. Jako granulát jsem letoš použil Jihočeské na zeleninu poměr je tuším 5:10:11. A zatím pohoda, občas kombinace NATURY a lignohumátu a jedou 

Filchilli-
Ok, Tak prejdem na tu plantellu. Dodal som im aj Mg a Ca ako si vravel. Je to sice len nejaky pomocny pripravok od Starklu co davaju ku kazdej objednavke a ten to ma obsiahnute ale aspon nieco. Slepicince uz kupovat nejdem lebo ak som dobre pochopil tak fosfor je viac menej len na kvety samotne a mne opadavaju uz zo zarodkom(a uz som tento rok minul na pestovanie dost). Uvidim ako zareaguju a nabuduci rok budem mudrejsi.
A posledna otazka - Ako casto teraz hnojis? Myslim tie co pestujes v kvetinacoch.
Vdaka za rady a nech sa ti aj nadalej dari.
Ok, Tak prejdem na tu plantellu. Dodal som im aj Mg a Ca ako si vravel. Je to sice len nejaky pomocny pripravok od Starklu co davaju ku kazdej objednavke a ten to ma obsiahnute ale aspon nieco. Slepicince uz kupovat nejdem lebo ak som dobre pochopil tak fosfor je viac menej len na kvety samotne a mne opadavaju uz zo zarodkom(a uz som tento rok minul na pestovanie dost). Uvidim ako zareaguju a nabuduci rok budem mudrejsi.
A posledna otazka - Ako casto teraz hnojis? Myslim tie co pestujes v kvetinacoch.
Vdaka za rady a nech sa ti aj nadalej dari.
Jak nejlépe na Chilli fokus od http://growthtechnology.eu/" onclick="window.open(this.href);return false; když mi teď naklíčili semínka? Tak abych dohnal časovou ztrátu....
-
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Díky, Tobě taky !andy33 píše:Filchilli-
Ok, Tak prejdem na tu plantellu. Dodal som im aj Mg a Ca ako si vravel. ...

K tomu hnojení, dělám si poznámky kdy jsem co udělal, abych viděl reakce.
Roční chinensky jsem hnojil NATUROu a lignohumátem v kombinaci při nasazení květů klidně co 4 dny a během toho třeba postřik Wuxal Calciem. Letošní chinense ve vědrech cca co 10 dní, měly docela dávku granulovaného hnojiva, takže to nechci přehnat. Ted když začínají nasazovat plody tak častěji a opět postřik Wuxalem co 2 týdny řekněme.

-
- Stálý člen
- Reputace: 0
Tak pak přidej nějaké obrázky nebo nějaké schéma jak to máš popsané a změny apod. Budeme všichni rádi:)) to je na tebe Filichilli
- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Kontaktovat uživatele:
Dotaz...přihnojujete někdo papričky postřikem hořké soli na list ? Nebo myslíte že stačí hořčík co je ve vyhnojené zemi + každých 14 dní postřik Wuxalem. ?
http://www.foto-tapety.cz
-
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Chilli-Maxi, já stříkám hořkou sůl na list, hlavně, když byly sazenice, a po vytažení do foliáku. Ted jsem zahlédl už pár žloutnutí listů, tak se chystám znova.
-
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Letos poprvé. Je to jen pokus. Jedu v hydroponii a jednu kytku v soil. Hydroponické rostou rychleji. Hnojím jen biologicky. Do zásobníku s vodou přidávám na rozpuštění směs hoštických granulí slepičinců a kravinců a přidávám tekutý vermičaj. Směs granulí přidávám i na vanu. prostě hnojím jen biologicky. Na to jsem přešel když po kristalonu kytky vůbec nechtěli růst.