No tak fajn to oceňuji tohle všechno vědět, to se zkusí Tak jestli toho naroste moc, tak to ochutnám zelené a když to bude dobrý, půlku toho zbouchám. Tím odlehčím rostlině a druhá půlka alespoň rychleji a lépe uzraje a pak se naloží. A je to.
Ještě pro úplnost: technická zralost znamená, že jsou plody v plné velikosti, ale nemají barvu? Botanická, když dostanou i barvu a mají zralá semena?
"Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently." (Henry Ford) honzek86 2018 - první sezóna honzek86 2019 - druhá sezóna
https://www.chilli-forum.cz/vnitrni-galerie-pestovani-chilli/honzek86-2019-druha-sezona-t7683-40.html
Je na čase tuto sekci trochu oživit. Projedu fotky, něco dofotím a pak sem vyreportuji všechny odrůdy, které mi prošly a procházejí rukama. Jde vesměs o chutné a zajímavé papričky. A každá odrůda se i liší stavbou rostliny, což je neméně zajímavé a hlavně důležité pro nalezení vhodného místa k pěstování a následné péči o rostlinu. Věřím, že najdete inspiraci pro pěstování těchto velmi zajímavých odrůd.
Skvělá práce Petře, jen tak dál.
Přidal bych se k tobě v té snaze zadokumentovat odrůdy baccatum co člověku prošly rukama, ale ty pro to máš daleko lepší podmínky, já mám kytky navzájem propletené a nedá se rozumně nafotit habitus jednotlivých odrůd.
Nějak jsem pozapomněl doplňovat v této sekci do databáze odrůd mnou pěstované kousky. Při projíždění mých galerií na mě vypadla spousta pěkných fotek, takže brzy čekejte další popisky odrůd těchto velmi zajímavých papriček.
Původ: Peru
Výška rostliny: 150 cm
Šířka rostiny: 100 cm
Velikost plodu: XL
Výnosnost: Luxusní
Botanická zralost: Červená barva
Pálivost: Medium
Chuť: Typická Baccatum
Pozn.: Fotky jsou ze sezóny 2017. Tento rok jsem ji vysel zase a už se na ní moc těším
@lobo: Vřelé díky za tip, tuhle ajinu jsem nějak minul a musím říct že letos už se mi sice nevejde, ale na příští rok to vídím na docela horkého kandidáta, jak velikost kytky tak plodnost vypadají pro můj balkón skoro ideálně, a na baccatum má navíc docela veliké plody.
Pravděpodobně budu na konci sezóny somrovat semínka