Přez snahu - stále opadávají květy

Ptejte se na dotazy ohledně rostlin a plodů
Ernest
Stálý člen
Reputace: 10
Obrázky: 0

Re: Přez snahu - stále opadávají květy

Příspěvekod Ernest » 29 črc 2015 22:51

Si me predbehl ... zrovna sem tu prostudoval jejich web :-) Trva dlouho, nez se ten symbivit chyti?

Jdu kouknout, kde objednat TopMax ... :-D co na tom, ze na tri statecne chudinky to bude uz ctvrte hnojivo v policce ...prebytky se rozdaji nebo schovaji do pristiho roku ...

od padajicich kvetu k houbam a stimulantum! :-D

lobo
Stálý člen
Reputace: 2160

Příspěvekod lobo » 29 črc 2015 22:52

Jeden příklad za všechny

25729

Ernest
Stálý člen

Příspěvekod Ernest » 29 črc 2015 23:35

To vypada vice nez nadejne :-D ... asi pujdu hypnotizovat ty kvety at rostou rychleji...

jen z tech Habaner co mam by takovyhle krasny potvory asi vylezt nemeli ... uz takhle si mylsim, ze opilovani s vypomoci, mi vyprodukuje ruznobarevne krizence... a to ta odruda ma delat male plody

jedine ze by me prekvapilo Habanero Red ... ktere jsem koupil predpestovane jako mrnavou kytku v Hornbachu, na cedulce ma napsane Capsaicinum Anum a je to "Polabska Zelenina"... treba se jeste ukaze, ze to nebyl jediny preklep na cedulce :-D

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4521

Příspěvekod MartinS » 30 črc 2015 01:44

Ernest píše: ... uz takhle si mylsim, ze opilovani s vypomoci, mi vyprodukuje ruznobarevne krizence...
Nn maximalne bys ovlivnil pristi sezonu pokud bys pouzil seminka. Soucasne kvety a plody to neafektuje, ma to vliv na genetickou informaci v seminkach, pokud bys pouzil seminka ze stavajicich papricek.

Ernest
Stálý člen

Příspěvekod Ernest » 31 črc 2015 12:45

Tak to jsou dobre zpravy :-) ... a na pristi rok budu mit alespon nejake prekvapko.
Pravda je, ze kdybych zapojil mozkove bunky, mohlo me napadnout, ze asi zrnko pilu nezmeni geneticky kod v uz existujicim kvet ;-)

Jinak mohu snad uz bez vetsich obav potvrdit, ze popisovane pokusy pomohly !!! .... a zatimco jsem predevcirem sledoval jeden odkvetajici kvet s malym plodem .... ostatni se na me domluvili a vcera uz jsem mel bandu takovych. V tuhle chvili se mi mezi okvetnimi listky klube asi deset plodu :jalapeno: (konecne sem prisel na to kdy tenhle smajlik pouzit)....

Děkuji za rady a podporu ... pristi tyden se chystam na vapnik a poslu obrazky jak se to vyviji

Kendy
Moderátor
Reputace: 759

Příspěvekod Kendy » 31 črc 2015 12:53

anebo za to může počasí.

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4521

Příspěvekod MartinS » 31 črc 2015 14:17

Rekl bych ze pocasi ma na to taky vliv. Nicmene pristi tyden ma byt 30-36°C, takze uvidime jak to nase slecinky preziji kdyz na ne bude prat slunicko na balkone.

Jinak hlasim ze jsem na tom take lepe, u jednoho Haba uz 4 rostouci plody. A dalsi rostlinky vypadaji ze budou take kvety jiz drzet.
Mely ted pauzu od hnojeni asi 2 tydny a o vikendu planuji jim dat alespon polovicni davku Kristalonu Zdrave rajce a paprika, kvuli drasliku.

Ernest
Stálý člen

Příspěvekod Ernest » 01 srp 2015 23:51

Kendy píše:anebo za to může počasí.
Rozhodne to nejde vyloucit, stejne jako to "ze proste dospely" a proste nadesel jejich cas ...

nicmene kdyz kvetou uz vice nez mesic... a prosli si chladnym, horkym i mirnym pocasim... hutnym zalitim i suchem ... a stejne to nepomohlo budu verit tomu ze to byl opravdu deficit zivin :-)
ostatne ten prvni plod se na zacatku chytil ... v dobe, kdy jeste zrejme zbytky drasliku a fosforu v substratu mohly byt:-)

na ty vedra jsem tez zvedavy, posledne to vyhnalo moje kytky o tretinu vejs ...ale vsechny ostatni rostliny na balkone to skosilo - a teprve ted mi opet zacina kvest a tvorit plody rajce, ktere se z toho dostavalo tri tydny...

... a to sem papricky i rajce nechal na pul tydne doma ... snad si nekdo vzpomene, ze potrebuji vodu :-)

Zpět na „Otázky týkající se rostlin a plodů“