Ahoj a taky tě vítám, ikdyž jsem proti tobě nováček
Přesně stejné otázky jsem loni řešila taky a prozatím to mám takto:
1)
sušení mi šlo nejlíp v sušičce na ovoce - mám hodně plat, tak jsem si pár označila a používán jen na chili, silnostěné papričky (Habanera) nakrájené na 1/4, tenkostěné stačí na1/2 a mrňousky klidně vcelku
Drcení tyčákem bylo moc nahrubo, pořídila jsem levný elektrický mlýnek na kafe a nadrtím si vždy trochu do zásoby, Mlýnek používám i na domácí zeleninovou podravku ale kafe už bych si z něj nedala
Skladuju nasucho v zavařovacích sklenicích, vybrané druhy samostatně a zbytek ve směsi,
2)
Malá sklenička sušeného permanentně v kabelce - často používáme nadrzo v restauraci.
Skvělé jsou Lobovy KALŇÁKY - jen dávám mnohem méně cukru
ostatni-chilli-recepty/exkluzivni-nalev ... t4089.html
Chunan pasta od Tea Racera je luxusní
Zeleninová pomazánka - rajčata, paprika, cibule ve stejném poměru nasekat, podusit, dochutit (ocet, citrón, česnek, zázvor, případně cukr), zavařit, papriku dávám sladkou + trošku ostré
3)
Abych zjistila, která paprička je nejlepší, mám letos vysazené od každého druhu něco - jen s pálivostí se zatím držím při zemi - nemáme dost plechové huby
Ahoj všichni
Re: Ahoj všichni
Ahoj. Zpracování je na tobě...ale jak se tak nějak říká na konci sezony. Už ani Pinďa to nežere.
Omáčky dle chuti...chunanka je super, ale tak na "čínu". Na maso nějaké chutney nebo omáčku. Já mám rád ovocné v kombinaci s masem. Třeba meruňka a krůta je super, ale zase musíš zkusit. Příjemným překvapením je karibská, kterou mám teď místo hořčice.
No a chilli je vášeň, takže různé Aji jsou fajn, habanero má neopakovatelnou chuť a 7pot...to je jízda. Ovše největší pecka za mne je sušená JPGS.
Projdi vlákna o vaření a o omáčkách...něco je fajn, ale nejlepší neporadím. Třeba loni jsem si přpravil takovou blbost...rajčata s cibulkou a habanem, povařit, rozmixovat a do sklenic. No a vzniklo z toho neuvěřitelný žraso na špagety. Takže vítej a užívej.
Omáčky dle chuti...chunanka je super, ale tak na "čínu". Na maso nějaké chutney nebo omáčku. Já mám rád ovocné v kombinaci s masem. Třeba meruňka a krůta je super, ale zase musíš zkusit. Příjemným překvapením je karibská, kterou mám teď místo hořčice.
No a chilli je vášeň, takže různé Aji jsou fajn, habanero má neopakovatelnou chuť a 7pot...to je jízda. Ovše největší pecka za mne je sušená JPGS.
Projdi vlákna o vaření a o omáčkách...něco je fajn, ale nejlepší neporadím. Třeba loni jsem si přpravil takovou blbost...rajčata s cibulkou a habanem, povařit, rozmixovat a do sklenic. No a vzniklo z toho neuvěřitelný žraso na špagety. Takže vítej a užívej.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1553
- Registrován: 19 lis 2016 18:44
- Reputace: 4881
- Obrázky: 0
- Bydliště: Valašské Meziříčí
Re: Ahoj všichni
Pedrovy vychytávky si najdi na foru ,jeho hrušková omajda je luxusní hit
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet
- Erben61
- Stálý člen
- Příspěvky: 2405
- Registrován: 12 zář 2014 16:32
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
- Bydliště: Plzeň
Re: Ahoj všichni
Už jsem se rozepsal v druhém vláknu, ale prostě musím. Krásnej pes, možná čuba jak píšeš. Miluju německé ovčáky, už od dávných dob vojny. Měl jsem sice jen jednu, taky fenu, dodnes na ní vzpomenu a zvlášť teď když mám vnučky, nahazuje mi to vzpomínky co se děti, dnes maminy s Tarou navyváděly. A ještě jedna věc, reakce na tvé otázky úvodem. Rozhodně si pořiď sušičku, to je investice která se vyplatí a jestli sdopadneš jako mnozí z nás, že budeš rok co rok mít větší potřebu zkoušet nové druhy a nezapomínat na osvědčené tak sušení je ideální a o koření je vždycky zájem. Hodně zdaru.
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Re: Ahoj všichni
No vlastně z profilu je to spíš belgický ovčák, ale těžko říct co to je. je skvěláErben61 píše: ↑01 črc 2019 18:43Už jsem se rozepsal v druhém vláknu, ale prostě musím. Krásnej pes, možná čuba jak píšeš. Miluju německé ovčáky, už od dávných dob vojny. Měl jsem sice jen jednu, taky fenu, dodnes na ní vzpomenu a zvlášť teď když mám vnučky, nahazuje mi to vzpomínky co se děti, dnes maminy s Tarou navyváděly. A ještě jedna věc, reakce na tvé otázky úvodem. Rozhodně si pořiď sušičku, to je investice která se vyplatí a jestli sdopadneš jako mnozí z nás, že budeš rok co rok mít větší potřebu zkoušet nové druhy a nezapomínat na osvědčené tak sušení je ideální a o koření je vždycky zájem. Hodně zdaru.
No asi do sušičky půjdu, díky za radu
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti