LOBO balkon 2016

Co jsme vypěstovali v roce 2016
Holu
Moderátor
Reputace: 1027
Obrázky: 0

Re: LOBO balkon 2016

Příspěvekod Holu » 07 dub 2016 17:25

lobo píše: Tak to ti Holu moc děkuji už ted se teším na koštovačky :jalapeno: :angry1:
Neděkuj, neb není za co. :-) Taky se těším a doufám, že bude úroda, abych ti toho mohl poslat co nejvíc!

spomator
Stálý člen
Reputace: 163

Příspěvekod spomator » 07 dub 2016 19:24

Ahoj Lobo ,myslíš,že by se daly poslat sazenice Cayenne poštou???? Já jen že jsem toho vysel hafo, a lidičky ti mrzáci ,co si ode mě vždycky berou sazenice, jsou zvědavý na nový druhy, např Bishopy a Haby a starý dobrý kozí rohy mi tu trčí do výšky už 15 cm a trčí a trčí. Pravda nejsou tak nízkorozložitý jako když se svítí intenzivně, ale přisvicuju co můžu , takže vůbec nejsou špatný, když to porovnám na obrázcích z minulých sezon.....Pak mám vyseto trochu později taky Cayenne yellow tedy bez záruky, protože jsou vysety ze semen čerstvých chilli z balíčku z marketu. Maj se k světu a všechno ještě myslím stíhají. Říkám si že by Ti to třeba helflo. Šlo by to jistě poslat, vždyť Semínka-chilli.cz taky posílají sazenice. Koukni na moje vlákno tam obrázky jsou a teď se rozjely a jsou každým dnem lepší. Když tak se ozvi. Čau a ať se daří zdravotně i jinak chillenče :thumbup: :thumbup:
Já jsem si loni nechával z jednoho shopu posílat sazenice Haba Tasmanian a Černé Perly a bylo to úplně v pohodě. Kelímky byly shora oblepené izolepou (aby se nevysypal substrát) a rostlinky byly obalené novinama. Celá krabice byla taky vystlaná novinama. Velikostně byly taky těch 15cm, možná trochu větší.

lobo
Stálý člen
Reputace: 2160

Příspěvekod lobo » 22 dub 2016 10:33

Po delší odmlce jsem se rozhodl podat menší report.

Jak jsem psal minule tak už víte že muj problém se zahradou sem vyřešil a tak jsem na moje bývalé panství vyrazil minulý víkend podívat.

V chatce jsem našel jednu rostlinu Rocota kterou jsem tam zkusil nechat přes zima na přezimování. Jenže díky těm peripetiím co mě celou zimu doprovázeli jsem na té zahradě nebyl 5 měsíců a tudíž Rocoto bylo bez přísunu vody.

Samozřejmě že Rocoto bylo celé seschlé ale půda byla kupodivu vlhká asi v důsledku stálé silné vzdušné vlhkosti v chatce, tak jsem se rozhodl že celou rostlinu ustřihnu asi 3 cm nad zemí a překvapení bylo že vnitřek stnonku byl zelený a tudíž se zdá že je životaschopný.
Tak jsem do litru vody přimýchal koňskou dávku FishMixu a pořádně Rocoto nakrmil a přemístil ho do Foliovníku. To jak se mu během týdne dařilo, jestli se probudilo zjistím až zítra ale vzhledem k tomu, že od Pondělí je unás krásně slunečno každý den tak tomu dávám velkou naději a doufám v nové výhonky.

Tato moje aktivita a vědomí toho, že mám zase dostatek prostoru ve mě vyvolalo nutkání obstarat si další sazenice. I přes šibeniční termín jsem se rozdohdl že ještě dám klíčit nějaká semínka. Rozhodl jsem se pro Rocoto Equadorian Red 4x a odrůdu Sugar Rush 5x. V Sobotu večer jsem dal semínka do vodní lázně s Lignohumátem a nechal máčet do Pondělí. V pondělí večer jsem semínka dal do pařeníčku a ve středu ráno už vykukovali první Rocota což pro mě byl šok jak rychle to vylezlo jelikož loni mi Rocota klíčila tři týdny. Ve čtvrtek po práci již byli venku Sugar rush.
Klíčivost byla 100% a malý prckové jsou již přesazeni v 0,5l kelímkách a právě jim začal závod s časem. Rocota jsem zvolil protože z loňska vím, jak neuvěřitelně rychle dokážou růst a taky proto, že se mi povedlo aby mi všechna Rocota naplodila slušná množství plodů, která ale bohužel zničil mráz který loni udeřil jako blesk z čistého nebe a letos bych se tomuto chtěl vyvarovat a pochutnat si na čersvtých zralých plodech.. A odrůdu Sugar Rush, protože je to nenáročná odrůda a velice chutná a minimálně jednu sklizen by jsem měl v pohodě stihnout.
Od kolegy z práce kterého jsem pobláznil do chillimánie budu mít dvě sazenice Jalapeno a nějaký sazenice Bishop Crown. Takže nakonec to vypadá že sezona zase bude ucházející. A budu mít aspon 30 rostlin.

Tak snad se zadaří

Bullets
Stálý člen
Reputace: 643

Příspěvekod Bullets » 22 dub 2016 10:39

Dobrá slohovka :D super že máš zahrádku a takové množství rostlinek. Nestyď se a přidej nějakou fotku ať se my ostatní taky koukneme ;)

lobo
Stálý člen
Reputace: 2160

Příspěvekod lobo » 23 dub 2016 18:10

Tak jsem byl dneska na zahradě a moje optimistické představy ohledně probuzení Rocota se nenaplnili, bohužel zatím žádný nový šlahoun ale dám mu ještě čas. Jinak přidávám větši foto update dorostenců. Všechno jsou to Chinensky.
Jinak jsem donutil 7Pot Brainstrain Yelow aby mi zaplodil doma za oknem mám tam sice jenom 8 plodů ale na to že je Duben a že 7Poty jsou veobecně náročnější tak jsem spokojen a tím také začínám fotopřehlídku :

7Pot Brainstrain Yelow
29935

Bhut Jolokia Chocolate
29936

Bhut Jolokia Orange
29937

Bhut Orange Copenhagen
29938

Jays Peach Ghost Scorpion
29939

Naraja Picante
29940

Naganero F1 ( lehce přehnojené )
29941

Naganero F2
29942

Pedro
Stálý člen
Reputace: 4794

Příspěvekod Pedro » 23 dub 2016 18:37

Krásné rostliny. A ten 7ppot je pecka.
Jinak zahrádku ti přeji, tak třeba se rocoto vzpamatuje. Držím palce.
Exit: Máš zajímavé odrůdy...

Soaker
Stálý člen
Reputace: 7

Příspěvekod Soaker » 23 dub 2016 20:58

nadherne huste rastlinky, drzim palze zo zahradkou

Bullets
Stálý člen
Reputace: 643