Tak pardon, opravujem. Tie žlté Cayenne nemám od firmy SEMO ale od firmy NOHELGARDEN. Bol som pozrieť na sáčok a sú to tieto:
http://www.nohelgarden.cz/img/katalog/crm/2218dd.jpg
LOBO balkon 2016
- JurassicChilli
- Stálý člen
- Reputace: 583
- Obrázky: 0
Re: LOBO balkon 2016
Erbene až budeš mít za sebou více sezon tak se těchto infarktových stavů vyvaruješ protože budeš vědět že je to zbytečné. Ten Scorpion už v5hodin odpoledne vypadal úplně normálně. Ten šok z přesazení je u každé rostliny, u některé více u některé méně. Je to hodně různé a závisý to na zpsůobu a době přesazení.Správně by se přesazovat mělo na večer. Největší blbost je když je venku 25 stupnů ve foliovníku 35 - 40 a nadšený pěstitel se dopoledne vrhne do přesazování a hned šup s nimi do foilovníku s dopbrou vírou že jim tam přes odpoledne bdue dobře. Opak je ale pravdou. Takto přesazené rostliny se mohou vzpamatovávat i několik dní. Ted mluvím z vlastní zkušenosti.Erben61 píše:Pěkně zvadlej ten Scorpion....TVL to už bych se posral strachy. Než jsem před 10 dny odjel do Budějic dva dny jsem se pokoušel slunit kytky. Po týdnu jsem se v pátek vrátil a pár kytek mělo drobet popálený okraje listů. ale v poho listy jsem odstranil a všechno jede dál jak má , povyrosltli. Zajímavý je ,že nejvíc byly popálený Cayenne a annumky vyšly v měření s chinenses hůře. Nejvíc mi za týden popojely Habanera Red a to kupovaný Habanero z Hornbachu, kterýmu jsem dal litový kelimek, by mohlo jít z fleku do finálního 10 L společně s Jala Maylon ty taky jedou pecky. Ať se Ti daří![]()

- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228
Já vím, já to pěstuju řadu let, jenže letos jedu poprvé spoustu odrůd a dříve jsem s vyjímkou Habanera míval výhradně samý annumky.Já nemívám potíže se šokem z přesazení to je jasná zpráva a reakce rostliny na třeba jinej substrát, já měl na mysli tvou zmínku o tom žes je měl venku přes noc. V každým případě budu pozorněji číst příspěvky a pak reagovat. Čeká mě teď vbrzku zásadní operace naučit dvě lonský indoorovky který si celou zimu nepřerušeně rostly za oknem u Gigabyta, vegetovat venku.
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
-
- Stálý člen
- Reputace: 643
Já mám žluté ze semínek a červené z Lidlu
Lidlovské jsem dával do hlíny asi před 5-6 týdny a dneska to už jsou pěkné a začínají stahovat zbytek vysazený dříve 

- JurassicChilli
- Stálý člen
Tie červené zo semien z Lidlu sú parádne. Aj ja ich tento rok pestujem. Už som ich pestoval asi pred štyrmi rokmi a sú to všestranné papričky vhodné na sušenie, konzerváciu a omáčky. Preto som sa k nim znovu tento rok vrátil. Teda aspoň dúfam, že za tie štyri roky nezmenil Lidl dodávateľa semien a že z tohto roku zakúpených semien vyrastú papričky tých istých vlastností ako v minulosti. Z pôvodných štyri roky starých semien Cayenne mi vyklíčili len tri papriky a prežila len jedna. Tak ak to vydrží, tak budem mať aspoň na porovnanie, či sa jedná o tú istú odrodu ako z nových semien z Lidlu.Bullets píše:Já mám žluté ze semínek a červené z LidluLidlovské jsem dával do hlíny asi před 5-6 týdny a dneska to už jsou pěkné a začínají stahovat zbytek vysazený dříve
-
- Stálý člen
- Reputace: 643
Každopádně bych nebyl proti kdyby příští rok nějaký druh přibyl
myslím že by šly na dračku a já bych se jen potěšil 

- JurassicChilli
- Stálý člen
Tak to by som tiež bral.Bullets píše:Každopádně bych nebyl proti kdyby příští rok nějaký druh přibylmyslím že by šly na dračku a já bych se jen potěšil