Přezimování chilli paprik

Pokročilé techniky pěstování chilli
Nightlol
Stálý člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: Přezimování chilli rostlin

Příspěvekod Nightlol » 07 říj 2014 10:16

podle toho videa to ma typek v kuchyni bez umeleho osvetleni tak uvidime :). ja nemel hlinu tak jsem je hodil do keramzitu tak jsem zvedavej jak se s tim holky vyporadaj :D ...

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4536

Příspěvekod MartinS » 07 říj 2014 10:19

Tak jasne, je to spise takovy pokus. Kdyz to nevyjde tak proste pristi rok nanovo, stejne budu nechavat klicit asi 50 semen a uvidime co vzejde.
Kdyz vsechno tak zase toho asi dost rozdam :-)

Filichilli
Stálý člen
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Filichilli » 07 říj 2014 16:26

Přesně jak píše Dr.Pedr, světlo zvyšuje násobně šanci na přežití rostliny. Osobně bych si netroufal šmiknout chinensky až na kousek kmene ( stonku, no ted už to je spíš kmen :) ) a nechat je skoro ve tmě kolem 10 stupnů. Někdo to má určitě zkušenostmi vychytané, ale já soboně potřebuju nějaké větve s listy a na nich vidím, jak se rostlině daří a co potřebuje (zalít, hnojit, atd.)

Takže zářivka ideální, moc to nežere, rostliny zkrátit, ony stejně obrostou, ale to záleží na teplotě místnosti. Mám prostor v místnosti vedle kotelny a teplota tam je oko 18°C, pak vyfotím jak to tam vypadá s kytkama po přesunutí a úpravě nadzemní části :) S takovou možná i budou nahazovat květy, ale aby měly sílu, budu je přesazovat až na jaře do nové zeminy. Ted je netřeba už vysilovat moc.

TOM
Stálý člen
Reputace: 4

Příspěvekod TOM » 07 říj 2014 23:14

Zajtra sa chystam prezimovat 2-3 rastlinky, tak ze im necham zopar listov a aj vedlajsie vetvicky, ktore len skrarim. Ziarovku pouzivat nebudem, jedine ak by som stolnu lampu na par hodin zapol, ale to bude asi minimum, kedze nemam miesto kde by som si mohol dat regal....ale podstate ide len o pokus, cize sa nad tym nebudem dajak trapit :)..

Fénix
Stálý člen
Reputace: 1

Příspěvekod Fénix » 08 říj 2014 15:00

Vím že jste tu někdo psal že přezimovat Annuumky nemá cenu ale mě toho moc jinýho letos nezbývá :D ( navíc to beru jako test) Mrkev už jsem seřezal a přesadil a ona potvora už po 3 dnech začala vypouštět nové lístky. Černou perlu chci také pořádně seříznou aby jí zmohutněl stonek(ideálně zdřevnatěl). Purple Prince mám docela pěkné v květináčkách tak je asi trochu prostříhám a nechám s listy někdy kde nebude moc teplo aby se nevysilovali květem/plodem. A jediný chinesky mám Haba White tak ty také sestřihnu a nechám pořádně zmohutnět. Od všeho mám semínka takže kdyby se nezdařilo tak příští rok od semínek.

TOM
Stálý člen
Reputace: 4

Příspěvekod TOM » 10 říj 2014 09:52

Pohodicka prezimujes to co ty chces, netreba riesit otazku ze sa to neoplati, vsak par rastlin sa zmesti, a ak naberes skusenos tak sa o rok mozes rozhodut inak---podstate ide len o pokus a clovek sa uci na vlastnych chybach :)

Belqo
Nový člen

Příspěvekod Belqo » 20 říj 2014 16:24

Je vôbec možné rastliny nejak prezimovať v pôde? Či je nutné ich vykopať a nechať niekde dnu?

Nightlol
Stálý člen

Příspěvekod Nightlol » 20 říj 2014 17:37

Belqo píše:Je vôbec možné rastliny nejak prezimovať v pôde? Či je nutné ich vykopať a nechať niekde dnu?
mozna je zabalit do slamy a doufat ze nebude extra mrznout :D .
babka na chapule kazdy rok bali kaktusy (opuncie) a prezivaj takze mozna i paprika by to dala :tiphat:

Zpět na „Pokročilé techniky pěstování chilli“