Flash - sezóna 2015, 2016
Re: Flash - sezóna 2015
Takové hezků ? 

Tak 7Pot jsem letos sázel dva keříky a je z toho pomeranč s citrónem
. 7Pot byl v sousedství s červenou Morugou. Oranžová verze má barvu 7Pot, chuť a barvu víceméně také. Nabroušená je ale víc než loňské 7Poty. Keřík se žlutými plody má plody vetší, kanárkově žluté barvy, také výrazné aroma, pal po 7Potu, ale zdá se, že ještě ostřejší než oranžová. Až jsem tomu nechtěl věřit, tak jsem porovnával s Morugou a vypadá to, že to je zatím jedna z nejpálivějších věcí, co jsem vzal do pusy. Ta žlutá vážně bolí
.

Ale taky může zkreslovat dozrálost v souvislosti s počasím atd., za rok to bude zase jinak, ale zajímavý poznatek
Píši si

- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
Ahoj, pane, tak tady tak brouzdám a narazil jsem na Vaše obrázky. Něco nádhernýho. Když tady na fóru narazím na nějakou odrůdu, která mě zaujme snažím se jí dohledat v prodeji semen chilli. Vím, že se tam létama odrůdy mění a považuju za jednu z mála chyb na tomto webu,že není nějaká databáze druhů s obrázkama. Hledal jsem takto třeba Thai Bangkok Upright, který jsem zde předloni koupil v balíčku a už tam není.Proč o tom píšu, Jde mi o Fatalli Chocolate, dal mi známý pár semen a nevzešli mi vůbec( což je vyjímka i když něco seju naostro do substrátu, tyto jsem měl ve vatě v akvárku.) a když jsem u těch Vašich posledních příspěvků nevím toho mnoho o těch suprových ,,citrusových´´
))) 7Potech. Ač tu nemáte příliš příspěvků, zdá se že to máte v malíku , neodkázal by jste mě prosím na nějaký info o těchto dvou druzích? Předem díky a zdravím 

Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Ahoj, no právě že třeba ten citrón vznikl díky "neodbornému" pěstování, křížením 7 Pot Jonah a Moruga Scorpion. O samotný "akt" se musel postarat hmyz. Snažím se zachovat pro sebe vždy pár "matečních" semínek, případně právě ten citron zkusím zachovat řízkováním.
Málo příspěvků mám především proto, že zápasím s nedostatkem času
.
Pedrovi posílám zítra psaní, tak mu snad udělá radost
.
Jinak jsem dnes vzal jednoho citróna do práce vrchním čiližroutům a byl prohlášen za velice chutné peklo, které má větší pal, než naposledy testovaná Caroline Reaper. Na tuhle skutečnost navazuje má prosba. Znáte někoho, kdo by byl tenhle hybrid schopen a ochoten relevantně otestovat, dokud mám ještě čerstvé plody? Rád bych nestranný názor někoho, komu nevadí peklo a už jím několikrát prošel (třeba jako Jenda ze semínek
) .

Ještě přikládám prales po vichřici

Málo příspěvků mám především proto, že zápasím s nedostatkem času

Pedrovi posílám zítra psaní, tak mu snad udělá radost

Jinak jsem dnes vzal jednoho citróna do práce vrchním čiližroutům a byl prohlášen za velice chutné peklo, které má větší pal, než naposledy testovaná Caroline Reaper. Na tuhle skutečnost navazuje má prosba. Znáte někoho, kdo by byl tenhle hybrid schopen a ochoten relevantně otestovat, dokud mám ještě čerstvé plody? Rád bych nestranný názor někoho, komu nevadí peklo a už jím několikrát prošel (třeba jako Jenda ze semínek

Ještě přikládám prales po vichřici

Covece tak ty nase oranzove kremove hybridy od tebe maji naopak slabsi pal nez 7pot. Chut je takova obyc.
Ale dozral mi hybrid 7pot taky ze tvych seminek, co je komplet cerveny a vypada jak TSM. Tak pak dam vedet.
Pak nam jeste roste z tech seminek Jolokie. Nahodim pak fotky nejaky
Ale dozral mi hybrid 7pot taky ze tvych seminek, co je komplet cerveny a vypada jak TSM. Tak pak dam vedet.
Pak nam jeste roste z tech seminek Jolokie. Nahodim pak fotky nejaky

Re: Flash - sezóna 2015, 2016
Tak nám pomalu začíná nová sezóna. Zatím obstarávám Jiffy, beru na otestování i rozměr 50 mm. Potom, co jsem po sezóně vytrhal kytky a hodně jich mělo v kořenech utažený neporušený Jiff, budu textilii letos při sázení nařezávat alespoň napůl. S klíčením začnu tak v půlce února.
Jediná moje novinka pro letošní sezónu je Brown Bhutlah, koupená od semínek. Určitě ale vysadím vyšší podíl papriček s pálivostí jen v desítkách tisíc jednotek, protože sladká thajská omáčka ze směsi těchto chilli, jde neuvěřitelně na odbyt. Podařilo se mi ve svém okolí vypěstovat dost silně závislých pacientů a tak mám alespoň komu rozdávat co mám nasušeno. Vrcholem je, že už si sypeme i v indické restauraci do Vindaloo
Co jsem měl doma přerostlé, nevzhledné dvoumetrové košťata na parapetu, tak před Vánoci vše padlo za oběť úklidu
. Vzal jsem nůžky na plech a z každého květináče zůstal trčet jen holý kolík cca 30 cm dlouhý. Dnes jsou již všechny krásně obrostlé a některé nasazují pomalu i na květ.
Keříky na severní straně bytu dávají průběžně nějaké čerstvé plody a právě teď jsem dojedl tortilu, s kuřecím masem a čerstvým habanerem
.
Poslední dobou sice nic nestíhám, ale budu se snažit na fórum chodit častěji.
Tak ať nám to i letos pěkně roste
Jediná moje novinka pro letošní sezónu je Brown Bhutlah, koupená od semínek. Určitě ale vysadím vyšší podíl papriček s pálivostí jen v desítkách tisíc jednotek, protože sladká thajská omáčka ze směsi těchto chilli, jde neuvěřitelně na odbyt. Podařilo se mi ve svém okolí vypěstovat dost silně závislých pacientů a tak mám alespoň komu rozdávat co mám nasušeno. Vrcholem je, že už si sypeme i v indické restauraci do Vindaloo

Co jsem měl doma přerostlé, nevzhledné dvoumetrové košťata na parapetu, tak před Vánoci vše padlo za oběť úklidu

Keříky na severní straně bytu dávají průběžně nějaké čerstvé plody a právě teď jsem dojedl tortilu, s kuřecím masem a čerstvým habanerem

Poslední dobou sice nic nestíhám, ale budu se snažit na fórum chodit častěji.
Tak ať nám to i letos pěkně roste