koniash 2019

Naše pěstitelské snažení v roce 2019
koniash
Stálý člen
Příspěvky: 1548
Registrován: 19 lis 2016 18:44
Reputace: 4844
Obrázky: 0
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: koniash 2019

Příspěvekod koniash » 02 čer 2019 21:38

:tiphat: dnes mi to nedalo,horko jak sfiňa,tak jsem na verandě vytvořil improvizovanou letní kuchyň a zmastil modifikovanou hruškovou Pedrovinu,tak nějak mi to po dvou hrstech habaner přišlo moc chabé a koneckonců jsem nevyráběl dětská lízátka,ale chilli omáčku,tak jsem do toho mrsknul lžičku sušené Dorset....a začaly se dít ukrutné věci...původně plánovaný název Thorovo kladivo byl změněn na Koniášův bič na kacíře a bezvěrce,hrozné bomby to jede,zde výsledek
58006
delikátní zážitek pro milovníka chilli ve spojení se sušenou krkovicí obalenou v superhotech....odzkoušeno vpodvečer na verandě a byl to námel :veryhot: :veryhot: :veryhot:
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet

chris
Stálý člen
Příspěvky: 2491
Registrován: 31 kvě 2017 22:15
Reputace: 3908
Obrázky: 0
Bydliště: Praha, 255 mnm, USDA 7b

Re: koniash 2019

Příspěvekod chris » 02 čer 2019 22:10

Vytlemený hrnec pobavil a tím názvem jsi mne málem sundal ze židle :-)

A na tu sušenou Dorset se chci zeptat: jak jsi jí sušil? Uvažuju jestli by se dala rozumně sušit na přímém slunci na plechu či síťovině, při loňském počasí odhaduju že to mohlo jít docela dobře. Sice mám v plánu na letošek pořídit sušičku, ale nejsem si jist že zrovna sušení miliónovky v bytě je dobrý nápad.

koniash
Stálý člen
Příspěvky: 1548
Registrován: 19 lis 2016 18:44
Reputace: 4844
Obrázky: 0
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: koniash 2019

Příspěvekod koniash » 02 čer 2019 22:18

chris píše:
02 čer 2019 22:10
Vytlemený hrnec pobavil a tím názvem jsi mne málem sundal ze židle :-)

A na tu sušenou Dorset se chci zeptat: jak jsi jí sušil? Uvažuju jestli by se dala rozumně sušit na přímém slunci na plechu či síťovině, při loňském počasí odhaduju že to mohlo jít docela dobře. Sice mám v plánu na letošek pořídit sušičku, ale nejsem si jist že zrovna sušení miliónovky v bytě je dobrý nápad.
:tiphat: v chaloupce jsou kachlové kamna,vyrobil jsem rošty a suším nad kamny,na silnostěnější kousky sušička
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet

Uživatelský avatar
Erben61
Stálý člen
Příspěvky: 2405
Registrován: 12 zář 2014 16:32
Reputace: 5228
Obrázky: 0
Bydliště: Plzeň

Re: koniash 2019

Příspěvekod Erben61 » 03 čer 2019 09:36

Milý Hyňo. Když jsem vloni volil název vlákna ,,Erbovo pokročilé chillenství" a letos ,,Totální chillenství" chtěl jsem tím naznačit, jak tomuhle vlastně propadám. Závislost jak prase a to až tak to co vypěstuju a uvařím zase nekonzumuju. :dunno: :dunno:
To co tady předvádí jistý postarší chíllenec, který si říká ,,koniash" zřejmě podle jakéhosi jezuity, je tedy podle mého skromného názoru ,,Pekelné chillenství"
Možná by jsme se mohli společně nechat vyšetřit u jednoho mě známého psychiatra.:-D :-D

PS: Víš jak se v blázinci pozná lékař od pacienta ??? Ne ne podle pláště, ale doktor mívá klíče.

PS:2 : :respect: :respect: :respect:
:wave: :tiphat:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

Pedro
Stálý člen
Příspěvky: 2183
Registrován: 09 zář 2014 21:20
Reputace: 4463
Obrázky: 0

Re: koniash 2019

Příspěvekod Pedro » 03 čer 2019 09:54

:respect: A já si myslel jaký jsem magor, když jsem před měsícem a půl vařil karibskou ananasovou majdu :thumbup: .
Máš to parádní. :tiphat:

tydzej
Stálý člen
Příspěvky: 521
Registrován: 05 říj 2017 12:27
Reputace: 1654
Obrázky: 0
Bydliště: Chudčice, 247 m.n.m.

Re: koniash 2019

Příspěvekod tydzej » 04 čer 2019 09:52

Ježíš, já se tak těším, až bude čerstvé ovoce na zahradách a taky něco takového uklohním!!! Po zkušenostech z minulých sezón musím vytvořit více druhů majd v menším množství... ale hlavně marmošky, to jí všici. Zavařených papriček a omáček typu rajče/chilli, popř. rajče/paprika/chilli mám na dva další roky.

A jsem připraven: 3 rodiny sbírají skleničky od jogurtů, přesnídávek celou zimu a jaro, takže mám kolem 400ks. To by mohlo letos stačit, co myslíš Hyňo? :cooking: :foods:

Bacula
Stálý člen
Příspěvky: 2224
Registrován: 26 lis 2016 15:57
Reputace: 3634
Obrázky: 0
Bydliště: Praha, zahrada Oleška,370 m.n.m.

Re: koniash 2019

Příspěvekod Bacula » 04 čer 2019 19:13

Kdo je připraven, nebývá zaskočen. :thumbup:
Bacula

koniash
Stálý člen
Příspěvky: 1548
Registrován: 19 lis 2016 18:44
Reputace: 4844
Obrázky: 0
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: koniash 2019

Příspěvekod koniash » 05 čer 2019 21:50

tydzej píše:
04 čer 2019 09:52
Ježíš, já se tak těším, až bude čerstvé ovoce na zahradách a taky něco takového uklohním!!! Po zkušenostech z minulých sezón musím vytvořit více druhů majd v menším množství... ale hlavně marmošky, to jí všici. Zavařených papriček a omáček typu rajče/chilli, popř. rajče/paprika/chilli mám na dva další roky.

A jsem připraven: 3 rodiny sbírají skleničky od jogurtů, přesnídávek celou zimu a jaro, takže mám kolem 400ks. To by mohlo letos stačit, co myslíš Hyňo? :cooking: :foods:
:tiphat: 400pidi skleniček je dobrý začátek,ale měl by jsi na tu sběračskou chásku trochu přitlačit,ať se neflákají :thumbup:
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet


Zpět na „Co jsme pěstovali v roce 2019“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti