Ingredience :
1x Velké hokaido nebo 2x menší
3x střední cibule
4x menší mrd kev

2x bobkový list
4x lžíce oleje
Asi 6 cm zázvoru
5 stroužků česneku
1x kokosové mléko 160ml ( penny, lidl, billa )
0,5 l vody
1x pomeranč
chilli dle chuti
sůl a pepř
1x pytlík konzervantu ( není podmínkou jen pro jistotu zavařuji poprvé letos )
A připravíme si čisté skleničky na cca 2 L omáčky záleží jak moc to pak chcete husté já sem zastánce řidší tak aby to šlo pěkně nabrat na kus masa na vidličce

1. fáze oloupat, oškrabat, vymačkat vše co jde

2. fáze Do hrnce 5,0 l dáme olej na který si připravíme cibulku na drobno nakrájenou a necháme zesklovatět ( těsně před tím než začne chytat zlatavou barvu ) mezitím si nakrájíme na kolečka oloupaný zázvor, česnek mrd kev

3. fáze přidáme na kolečka nakrájený zázvor a česnek ( luxusní aroma po celé kuchyni )
chvilku osmahneme přidáme mrdkev a hokaido na kostky chvilku restujeme
4.fáze přidáme 0,5 l vody předem uvařené v rychlovarné konvici, bobkový list a dusíme do měkka. Mezitím si nakrájíme chilli a připravíme šťávu z pomeranče.
5.fáze přidáme kokosové mléko, šťávu z jednoho pomeranče, sůl a pepř dle chuti necháme cca 3-5 min podusit
6. fáze vyndáme bobkový list, ochutnáme přidáme sůl pepř dle chuti, rozmixujeme a přidáme nakrájené chilli necháme jen ohřát cca 3 min, aby se neztratila chuť chilli a nezůstal jen pal !!!
7. Velké Finále rozmixujeme ještě jednou a plníme do lahviček / skleniček. Pevně uzavřeme a sterilizujme po dobu 20min
Hodí se ke všemu

Nenechte se odradit tím, že je to dýně, já do předloni o dýni nechtěl ani slyšet ze školní jídelny si asi všichni pamatujeme dýňový kompot tak asi proto

Ale tohle mi fakt chutná.

Jinak recept na Hokaidovou polévku pro normální lidi jak říkám já je stejný jen se nedává mrdkev a chilli stačí jen půlka habanera nedávno sem dělal našim a byl jsem no radši nepsat

Jinak vám přeji dobrou chuť a dejte vědět případně co by jste udělali jinak nebo co přidali rád zkusím