Hokaido

Recepty na domácí pikantní omáčky
Uživatelský avatar
Erben61
Stálý člen
Příspěvky: 1920
Registrován: 12 zář 2014 16:32
Reputace: 3087
Obrázky: 1929
Bydliště: Plzeň

Re: Hokaido

Příspěvekod Erben61 » 17 lis 2015 07:11

díky 27601

:thanx: :tiphat:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

Uživatelský avatar
Erben61
Stálý člen
Příspěvky: 1920
Registrován: 12 zář 2014 16:32
Reputace: 3087
Obrázky: 1929
Bydliště: Plzeň

Re: Hokaido

Příspěvekod Erben61 » 18 lis 2015 00:58

Pokračování ze včera aneb : Jak jsem vařil omajdu. Přátelé, taková dýně dá docela práci rozporcovat a připravit na samotný výkon.To samá platí o mrkvi. Pravdou je, že jsem zpracoval tuny zeleniny, kořenové zvlášť, megatuny cibule, oloupat a nakrájet na základy, to byl můj džob, zvlášť v učení a od té doby uběhlo 40 let, tak jsem drobet zlenivěl. Nicméně po hodině snažení suroviny vypadaly asi takhle :
27873 No a po další hodině , pominuli pár minut co zabere pochůzka........
27874 no a pak jsem konečně začal vařit a po půlhoďce už to vonělo , úplně opojně, trochu jako když se vaří svíčková......
27875 a vařilo se vařilo a po hodině a půl jsem usoudil, že stačí......
27876 No a to pro dnešek taky stačí, resp pokračování navečer , neboť jsem musel konání přerušit, z důvodu absence mixeru. Zapoměl jsem si ho vzít sebou. No aspoň mi to to lépe uteče i zítra.Sklenice mám připraveny tak to bude brnkačka.Takže přátelé, pokračování příště a buďte v pohodě :jalapeno: :thanx: za pozornost a čusík. :tiphat:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

Uživatelský avatar
Vasjis
Stálý člen
Příspěvky: 1333
Registrován: 26 úno 2015 08:21
Reputace: 488
Obrázky: 466
Bydliště: České Budějovice

Re: Hokaido

Příspěvekod Vasjis » 18 lis 2015 17:50

Pěkná práce taky bych chtěl mít v práci čas dělat takovéhle věci

Uživatelský avatar
Erben61
Stálý člen
Příspěvky: 1920
Registrován: 12 zář 2014 16:32
Reputace: 3087
Obrázky: 1929
Bydliště: Plzeň

Re: Hokaido

Příspěvekod Erben61 » 19 lis 2015 00:03

Zdravím a přicházím s pokračováním. Jo věci se dají dělat, když jsi starej ČID a dřepíš celý noci ve vrátnici. Naopak, veškerá činnost je fajn aby to uteklo a aby se člověk nezbláznil.Mám tedy kliku, že mám klidnej objekt, jsem si sám sobě pánem, všude by to nešlo.Neměl bych to asi zveřejňovat. Tak tedy jsem rád, že jsem to stihl ještě dnes a makal jsem docela tvrdě, protože si furt musím udržovat pořádek a jedním okem samozřejmě hlídám, ono je to po čase i o zvucích a odrazech světel v protější prosklené budově. Jdu do fotodokumentace.....provařil jsem to znovu, rozmixoval......naplnil sklenice.....
27879
no a klasika zavíčkoval, zavařil po 20 minutách musí víka držet jak skála
2788027881
docela jsem si vyhrál seštítkama..........nedopadly úplně podle představy
.27882
no ještě při tom zavařování jsem zmákl 2 sklenice v láku a finito , vymalováno je po sezoně
27883
No tak to je asi všechno, není to poprvé co jsem zavařoval, nebo vyráběl chilli srajdy, omajdy, chutney a další ale poprvé jsem to takhle dokumentoval a veřejně presentoval. No jak říkám v podpisu, někdy se člověk potřebuje pochválit. No tak ať se daří, užívejte plody svého hobby a bacha na sliznice a vnitřnosti, protože to může bejt taky pěkně v řiti. :firy: :jalapeno: :wave:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

Uživatelský avatar
Zděnda-Z-Javecu
Stálý člen
Příspěvky: 101
Registrován: 18 úno 2014 13:03
Reputace: 7
Obrázky: 64

Re: Hokaido

Příspěvekod Zděnda-Z-Javecu » 19 lis 2015 22:23

Tak já jsem teď taky dovařil podle receptu, fotodokumentaci ale bohužel nemám, nějak jsem to nestíhal, protože v mezičasech jsem si ještě dělal večeři a umýval sklenice :firy: Každopádně barvu jsem trefil podle vašich obrázků, na receptu jsem nic neupravoval, jen jsem přidal jednu chipotlesku, mám tu uzenou chuť vážně rád :-) tak ji nechám pár dnů odležet a pak podám info jak se povedla, ale průběžně jsem ochutnával a asi to bude můj oblíbený recept :-) :thanx:
Co shoří, neshnije...

Uživatelský avatar
Erben61
Stálý člen
Příspěvky: 1920
Registrován: 12 zář 2014 16:32
Reputace: 3087
Obrázky: 1929
Bydliště: Plzeň

Re: Hokaido

Příspěvekod Erben61 » 20 lis 2015 20:07

AHOJ je to báječný recept, nechci se chválit ale trefil jsem pálivost tak že je to pro mě poživatelný. Chuť je výborná napatlal jsem si dnes řádně na Smažák s bramborem, ani s tatarkou mi to tak nechutná.Osobně si myslím, že se hodí nejen k masu ,ale třeba i nastudeno k sýrům.Mám 12 sklenic, polovinu rozdám a zbytek počítám že těžko vydrží do Nového roku.Samovýrobě zdar :wave: :tiphat:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

Uživatelský avatar
Vasjis
Stálý člen
Příspěvky: 1333
Registrován: 26 úno 2015 08:21
Reputace: 488
Obrázky: 466
Bydliště: České Budějovice

Re: Hokaido

Příspěvekod Vasjis » 20 lis 2015 20:09

Sem rád že Vám chutná pánové !!!

Uživatelský avatar
gandalf
Stálý člen
Příspěvky: 1743
Registrován: 20 srp 2011 19:49
Reputace: 1213
Obrázky: 1371
Bydliště: Netolice
Kontaktovat uživatele:

Re: Hokaido

Příspěvekod gandalf » 21 lis 2015 12:58

Dýňová polévka /hokaido/ pokapaná dýňovým olejem, jako vložka osmažená houska. Pochopitelně s chilli, jak jinak :-)
27891
27890


Zpět na „Recepty na domácí chilli omáčky / chilli sauce“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů