Suroviny:
paprika kapie 4 ks
paprika pálivá čerstvá 1 ks
česnek 6 stroužek menší, neloupaný
rajčata 3 ks
pivo světlé 125 ml
burčák 125 ml
tequila 1 lžíce
cibule 1 ks
paprika sušená 6 ks guajillo, místo kapií
bryndza 60 g
Postup:
Na tálu opečeme po všech stranách papriky (pálivá paprika by měla být opravdu silně pálivá, nejlépe habanero), česnek, rajčata, až na povrchu hnědnou a naskakují jim puchýřky. Když trochu vychladnou, zbavíme papriky stopek a semenníků, semena z pálivé papriky uschováme, česnek oloupeme. Semena z pálivé papriky na tálu nebo suché pánvi asi 2 až 3 minuty opražíme, až zhnědnou a voní.
Protože nemáme pulque, dáme do mixéru pivo a burčák, přidáme neloupané opečené papriky, opražená semena, oloupaný česnek, neloupané opečené rajče, tequilu, a lehce rozmixujeme ne do hladka, aby v omáčce zůstaly kousky surovin. Přidáme drobně sekanou cibulku, osolíme, promícháme, dáme do misky, posypeme rozmělněnou bryndzou a podáváme ke grilovaným nebo rožněným pokrmům.
Pokud použijeme originální sušené guajillo papriky, rehydratujeme je, užijeme jen sejmutou dužinu a nepřidáváme další pálivou papriku.
Zdroj: manana.cz
Salsa Borracha (Opilá omáčka)
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 599
- Registrován: 22 led 2013 15:05
- Reputace: 1
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Salsa Borracha (Opilá omáčka)
Zajímavá kombinace surovin teda. První myšlenka byla, z toho bych se asi po**al
burčák, bryndza, tequila, pivo
Ale možná to tomu dodá šmrnc.. Zkoušel to někdo ?


Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti