Salsa Borracha (Opilá omáčka)

Recepty na domácí pikantní omáčky
Uživatelský avatar
almaz1
Nový člen
Příspěvky: 12
Registrován: 06 pro 2013 16:24
Reputace: 0
Obrázky: 0
Bydliště: Marianske Lazně

Salsa Borracha (Opilá omáčka)

Příspěvekod almaz1 » 08 črc 2014 21:18

Suroviny:
paprika kapie 4 ks
paprika pálivá čerstvá 1 ks
česnek 6 stroužek menší, neloupaný
rajčata 3 ks
pivo světlé 125 ml
burčák 125 ml
tequila 1 lžíce
cibule 1 ks
paprika sušená 6 ks guajillo, místo kapií
bryndza 60 g

Postup:
Na tálu opečeme po všech stranách papriky (pálivá paprika by měla být opravdu silně pálivá, nejlépe habanero), česnek, rajčata, až na povrchu hnědnou a naskakují jim puchýřky. Když trochu vychladnou, zbavíme papriky stopek a semenníků, semena z pálivé papriky uschováme, česnek oloupeme. Semena z pálivé papriky na tálu nebo suché pánvi asi 2 až 3 minuty opražíme, až zhnědnou a voní.
Protože nemáme pulque, dáme do mixéru pivo a burčák, přidáme neloupané opečené papriky, opražená semena, oloupaný česnek, neloupané opečené rajče, tequilu, a lehce rozmixujeme ne do hladka, aby v omáčce zůstaly kousky surovin. Přidáme drobně sekanou cibulku, osolíme, promícháme, dáme do misky, posypeme rozmělněnou bryndzou a podáváme ke grilovaným nebo rožněným pokrmům.
Pokud použijeme originální sušené guajillo papriky, rehydratujeme je, užijeme jen sejmutou dužinu a nepřidáváme další pálivou papriku.

Zdroj: manana.cz

Filichilli
Stálý člen
Příspěvky: 599
Registrován: 22 led 2013 15:05
Reputace: 1
Obrázky: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Salsa Borracha (Opilá omáčka)

Příspěvekod Filichilli » 19 črc 2014 14:24

Zajímavá kombinace surovin teda. První myšlenka byla, z toho bych se asi po**al :D burčák, bryndza, tequila, pivo :D Ale možná to tomu dodá šmrnc.. Zkoušel to někdo ?


Zpět na „Recepty na domácí chilli omáčky / chilli sauce“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů