Zdravím
- Colostomizer
- Stálý člen
- Reputace: 169
- Obrázky: 0
Re: Zdravím
Pečením substrát akorát zničíš, zabiješ tím půl dne a ještě si k tomu navíc zaprasíš bydleníčko 

a jeste mozna dostanes po hube od manzelky

taky mi to prijde zbytecnostColostomizer píše:Pečením substrát akorát zničíš, zabiješ tím půl dne a ještě si k tomu navíc zaprasíš bydleníčko

- Jacopo.F.
- Stálý člen
- Reputace: 697
Tož teď su z toho daněk, teda jelen. Dyť se to všude doporučuje, i tu kdesi jsem to čet... Tož já už nevím. A co takový ty smutnice? Nebo jiný neřád? Prý se to dost v substrátech vyskytuje.... A co se na tom substrátu zničí???Colostomizer píše:Pečením substrát akorát zničíš, zabiješ tím půl dne a ještě si k tomu navíc zaprasíš bydleníčko
nedavnu tu nekdo psal ze staci nasypat slabou vrstvu pisku na povrch substratu a smutnice to nerozdejchaji. za x let se mi nestalo ze bych mel v hline nejaky breberkyJacopo.F. píše:Tož teď su z toho daněk, teda jelen. Dyť se to všude doporučuje, i tu kdesi jsem to čet... Tož já už nevím. A co takový ty smutnice? Nebo jiný neřád? Prý se to dost v substrátech vyskytuje.... A co se na tom substrátu zničí???Colostomizer píše:Pečením substrát akorát zničíš, zabiješ tím půl dne a ještě si k tomu navíc zaprasíš bydleníčko

- Jacopo.F.
- Stálý člen
- Reputace: 697
Aha, no, já bych nerad měl pak po bytě kdejaký hmyz.... A máš nějaký tip na osvědčeného výrobce substrátu, u kterého to nehrozí? Prý zvláště u některých nekvalitních levných substrátů se to vyskytuje. No ale zastavím se cestou i v akvaristice pro ten písek teda....
Jacopo.F. píše:Aha, no, já bych nerad měl pak po bytě kdejaký hmyz.... A máš nějaký tip na osvědčeného výrobce substrátu, u kterého to nehrozí? Prý zvláště u některých nekvalitních levných substrátů se to vyskytuje. No ale zastavím se cestou i v akvaristice pro ten písek teda....
jako vyrobce substratu opravdu nesleduji ale vetsinou kupuju zlatou stredni cestu ani drahej ani levnej

- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Kontaktovat uživatele:
Minulý rok jsem veškerý substrát pekl v mikrovlnce...při tom množství co jsem potřeboval (nemluvím o letošku) to byla šílená pakárna. Proto jsem se na to letos vybodnul. Jiffy jsem taky nekupoval...vysel jsem do výsevního substrátu a papričky lezou ven jak o život.
Co se týče smutnic, minulý rok jsem je měl i když jsem substrát pekl, protože se vyskytly u jiných kytek doma.... potom se mi je podařilo zlikvidovat...celý rok byl doma klid... a ted když začínají vylézat papričky, tak jsem si je zase přitáhnul domů s kytkou koupenou v květinářství ... je to boj s větrnými mlýny. Smutnice nejsou zas taková tragédie...mnohem horší jsou třeba třásněnky.
Co se týče smutnic, minulý rok jsem je měl i když jsem substrát pekl, protože se vyskytly u jiných kytek doma.... potom se mi je podařilo zlikvidovat...celý rok byl doma klid... a ted když začínají vylézat papričky, tak jsem si je zase přitáhnul domů s kytkou koupenou v květinářství ... je to boj s větrnými mlýny. Smutnice nejsou zas taková tragédie...mnohem horší jsou třeba třásněnky.
http://www.foto-tapety.cz