Chilli mast

Využití chilli papriček v lékařství, chilli mast aj.
Uživatelský avatar
gandalf
Stálý člen
Příspěvky: 1793
Registrován: 20 srp 2011 19:49
Reputace: 1391
Obrázky: 1411
Bydliště: Netolice
Kontaktovat uživatele:

Re: Chilli mast

Příspěvekod gandalf » 28 dub 2020 19:16

A t.zv. bio kvalita ti nežlukne? Tomu nevěřím, protože je to proti přírodě. Kromě chemických tam proběhnou i biologické procesy a jejich následkem tam vzniká bůh ví co /chemik by to věděl/. Nebo to něčím stabilizují a to už není oblíbené "bio".

Evule
Nový člen
Příspěvky: 36
Registrován: 11 bře 2020 16:52
Reputace: 121
Obrázky: 24
Bydliště: Brno

Re: Chilli mast

Příspěvekod Evule » 28 dub 2020 19:25

No, mně nejde ani tak o bio... Jen že tu o tom byla řeč... Vše má svoje datum spotřeby, něco kratší, něco delší..však mi to tu neleží rok.. Chtěla sem jen říct, že není na trhu jen vazelína z ropy...nic víc..

Uživatelský avatar
gandalf
Stálý člen
Příspěvky: 1793
Registrován: 20 srp 2011 19:49
Reputace: 1391
Obrázky: 1411
Bydliště: Netolice
Kontaktovat uživatele:

Re: Chilli mast

Příspěvekod gandalf » 28 dub 2020 20:27

Nechci tady rozpoutat nějaké flame .... ale když udělám chilli mast z kelímku vazelíny, tak se jednak nemůže rychle spotřebovat a pokud je uzavřená v chladničce je i po roce jako čerstvá. Jak jsem psal - zkoušel jsem snad vše počínaje jezevčím sádlem .... Nakonec každý si to musí vyzkoušet sám.

Uživatelský avatar
Tea Racer
Stálý člen
Příspěvky: 4074
Registrován: 17 dub 2016 11:00
Reputace: 4986
Obrázky: 2360
Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Chilli mast

Příspěvekod Tea Racer » 28 dub 2020 23:28

Když to naložím do Alpy nebo konzumního lihu, je to čerstvé i 10 let a nemusí to byt v lednici. Z kvalitního kokosáku to je rok i bez lednice také OK, navic se to krásně vstřebá a hreje, treba dneska na kyčli více než rok stará mast z kokosáku, paráda!


Zpět na „Chilli papričky v lékařství“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host