Potřebné suroviny na výrobu chilli masti:
- žlutá lékařská vazelína (nebo jakýkoliv jiný tuk)
- chilli papričky s vyšším obsahem kapsaicinu (Habanero), můžou být sušené i čerstvé
Rozehřejeme vazelínu (teplota skápnutí je 50°C) a odstavíme. Na jemno nasekané chilli papričky nebo samotné thumbnail]koření (viz. Sušení chilli papriček - chilli koření) vsypeme do vazelíny a zamícháme. Necháme odstát do druhého dne a znovu prohřejeme, po rozpuštění přecedíme přes punčochu nebo plátýnko a plníme do kelímků.
Pokud chceme kombinovat účinky konopí, vytvoříme si základní konopnou mast Recept na konopnou mast
- Použití chilli masti:
- Artróza
- Artritída
- Pohmožděniny
- Bolesti svalů
- Ztuhlost
- Záněty
Zásadně nepoužívat na odřeniny a ani jinak poraněnou a podrážděnou pokožku, ruce po namazání si důkladně omyjte, je silně pálivá!
Pokud přidáme větší množství chilli, může se nám stát, že mast lokálně v místě namazání bude pálit/hřát. Odzkoušeno na spáncích a na noze, kde chilli mast pálí zhruba půl hodiny.