Loni jsem se seznamovala s postupy i s rozmanitýma odrůdama co do typu i ostrosti. Pokusím se zopakovat celkem úspěšný předpěst a současně se vyvarovat chyb, kterých taky nebylo málo. Naštěstí mám vše zdokumentováno v loňském vlákně.

Konečně už mám alespoň trošku představu a tak vím, že pro naší rodinu stačí jen pár rostlin, spíš méně pálivých na zub a max 2ks ostřejší na sušení. Omáčky stejně vařím ze sladkých a jen lehce “přiostřím” kouskem Habanera nebo špetkou sušeného

S výsevem začnu až koncem ledna a to Chinesky i Baccatum současně. Annuumky během února + případné náhrady pokud něco nevzejde. Od každého druhu počítám se 2 rostlinama jen Jalapeno bude víc kusů na skvělé Lobovy Kalňáky.
Tady je tedy můj (zatím předběžný) playlist:
Perlička (kříženec od kolegy - malá, chutná a nádherná) (2)
Minipaprička (noname - původně samovýsev od mámy) (2)
Kristián (2)
Jalapeno (Senorita, Jalahot F1 + směs z různých plodů) (8)
Aji White Fantasy (2)
Aji Fantasy Orange (2)
Bishop´S Crown (1)
Atomic Starfish (2)
Peito de Mocca (2)
Habanero Tasmanian (2)
Habanero Yellow (2)
Carolina Reaper (2)
V půlce března příjde řada na rajčata, které měly loni mimořádný úspěch, takže jejich seznam bude o něco delší a plný novinek k vyzkoušení. Ještě pravděpodobně dojde ke změnám, neboť počet míst je omezen a ještě pár kousků mám objednaných. Pokud dorazí, nebudu přidávat ale nahrazovat - vysévat budu jen po 1 rostlině od každé odrůdy.
Divoké rybízové červené
Divoké Galapagos žluté
Divoké Sweet Pea - nově doplněné
Divoké Gold Rush- nově doplněné
Divoké rajče žluté- nově doplněné
malé keříčkové do truhlíků
Tumbling Tom Yellow - převislé
Tumbling Tom Red - převislé
Azték - keříčkové
Vilma - keříčkové
Venus - keříčkové
tyčkové převážně cherry
Dwarf Shadow Boxing
Clackamas Blueberry
Green tiger
Santa Orange
Mandat
Goldkrone
Sungold F1
BumbleBee Pink
BumbleBee Gold
Datlo
Jahodo
Sunchocola F1
Sunpeach F1
Sweet aperitiv
tyčkové červené na vaření
Bejbino F1
Gennaro F1 (typ San Marzano)
Cherokee- nově doplněné
(Blumko - zrušeno)
Po loňské premiéře ani letos nebude chybět ačokča, cuketa, lilek a nějaký meloun.
EDIT: úprava seznamu rajčat
EDIT: dopnění počtů vzešlých kytek