Dnes +10 plodů na nedělní košt v místní hospůdce. Skóre ke dnešku: 54.
btw: @ondo: nemyslím si že na vodorozpustném hnojivu typu kristalon je něco (cokoliv) špatně. Důležité je udržet kvalitu půdy ve které kytka roste. Tj. neumrtvit živé půdní společenstvo tím že by z toho člověk udělal čistě jen mrtvou směs anorganických (byť snadno kytkami vstřebatelných) látek. Což v nádobě která má cca 100 l, jako v tvém případě, není složité, obzvláště když jede substrát prvním rokem a nádoba je ve skleníku, kde se můžou případně chybějící druhy půdního mikroskopického života celkem snadno šířit.
Přihnojovat čistě organikou by sice bylo ideální, ale pokud člověk nežije ve vesnickém stavení kde by měl možnost organické hnojivo generovat (králíci-slípky-pár koz a kravička plus kompost) tak to není zrovna snadné, o balkónu nemluvě
U mne má dorsetka 3 roky starý substrát (předchozí roky taky chilli), v 18 litrech není úplně snadné udržet průběžnou přiměřenou dávku živin, ale jde to. Používám mix organiky (oživení granulemi plus následně tekutou) a vodorozpustné anorganiky. Jen ten malý objem vyžaduje častější přihnojování, poté co kytka začně plodit tak potřebuje v mých podmínkách jako naprosté minimum jednou týdně přihnojit zálivkou, optimální frekvence by asi byla něco jako 5x za 2 týdny, což nemám šanci stíhat, takže to u mne vychází na něco typu jeden týden 2x, druhý týden jednou.
A jedna otázka ke sklizni: Jen co se znovu oteplí a přestane pršet tak mne čeká hlavní velká probírka. A zjišťuju že docela tápu v tom jak jí následně zpracovat, Něco půjde na sušení (něco už mám), ale toho nebude moc a je otázka co s tím většinovým zbytkem. Mojí oblíbenou srirachu z miliónovky dělat fakt nebudu, při typickém dávkování srirachy by to byla vražda.

Tak uvažuju co dalšího...Usušit a pomlít na prášek? Nevyjde z toho díky capsaicinového olejíčku spíše něco jako pasta než prášek?
Nebo něco jako hadí jed? Trochu se bojím aby mi z toho nakonec nevyšla spíš náplň do armádního pepřáku než aditivum do pokrmů.

Omáčky by byly samozřejmě ideální, ale na to nemám ani sad, ani plantáž, ani podmínky abych měl domácí suroviny na pár desítek litrů omáček na které by úroda dorsetky stačila.
Zatím mi vychází jako nejlepší varianta nějaké relativně čisté a velmi málo ochucené pyré, to by mohlo být nejvíce univerzální na následné použití. Akorát že prostor v chladničce není neomezený a studený sklep nemám...
Takže budu vděčný za každý nápad nebo tip na nějaké další možné zpracování.