Deadbullovo chilli 2019
Re: Deadbullovo chilli 2019
Bezva díky moc, ozvu se.☺
- Deadbull
- Stálý člen
- Reputace: 163
- Obrázky: 0
Ahoj Všichni. Po delší době malý update. Habanera uplne luxus. Už jsem jich sklidil snad 60. Neco šlo do omáčky, neco na sušení. Hodne jsem porozdával abych rozšiřoval chilli závislost
Asi 8 kg rajčat jsem zdelal na omačky, kečupy. Zavařil jsem pár sklenic spárklerů, nejaké nechal taky usušit. Jeden keřík se mi nechtelo otrhávat tak jsem ho proste vytrhl ze země a když jsem videl že kořeny docela zůstali tak jsem ho zasadil do květináče a vypadá že to prežil. Tak ho mám doma na okne a trhám to k obědu
Taky jsem sklidil první morugy, zatim jsem je netestoval ale příjde i na to
Časem doplním i fotky. nejak nestíhám všechno sklízet, vařit, zavařovat a hrát se z 4 měsíčním synem. Výhoda je že po tom co se patlám z habanerama mě ho žena nenechá přebalit
to by asi bylo řevu 
At se daří.

At se daří.

- Deadbull
- Stálý člen
Pár obrázků ze zahrady
Moruga se rozjela jako blázen, tolik plodů jsem vůbec nečekal. Chtelo by to ješte babí léto

Habanero orange - i když už jsem kopu otrhal pořád dozrávaj další a další a zelených je ješte taky hodne

Rajských je taky celkem dost - doma zdelávám co můžu ale pořád dozrávaj další a další, ješte tam neco bude no

Když se k tomu dostanu tak ješte pofotím všechno co jsem zavařil, vyrobil
Je toho hromada, musel jsem ješte dokupovat sklenice. Ty z minulého roku nestačili.
Sklizni zdar
Moruga se rozjela jako blázen, tolik plodů jsem vůbec nečekal. Chtelo by to ješte babí léto

Habanero orange - i když už jsem kopu otrhal pořád dozrávaj další a další a zelených je ješte taky hodne
Rajských je taky celkem dost - doma zdelávám co můžu ale pořád dozrávaj další a další, ješte tam neco bude no

Když se k tomu dostanu tak ješte pofotím všechno co jsem zavařil, vyrobil

Je toho hromada, musel jsem ješte dokupovat sklenice. Ty z minulého roku nestačili.
Sklizni zdar

- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228
O ty Morugy se vůbec neboj. Podzim je podzim a ty kytky jsou naprogramovaný dozrávat, když už jsou takhle narostlý a navíc máš to ve foliáku. Takže ani eventuální ranní teploty kolem nuly třeba koncem září ti foliák ochrání. Mám pár podobně rozjetých kytek a věřím, že ještě dozraje většina plodů i bez folie. Jen ty mrazy, na jaře nás brzdí a v říjnu když přijdou zkrátí čas. Je v našich končinách to léto prostě krátký na některý druhy.
Ale jinak paráda.

Ale jinak paráda.

Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
- Deadbull
- Stálý člen
Já ty první začal trhat a většinou když začneš trhat zralý tak se ostatní rozjedou. Mrazy budu sledovat a při nejhorším morugu přestehuju domů.
Jinak dnes jsem přišel do práce a kolega - hele mám tady nejake chilli z obchodáku na ochutnávku, pak příjde další kolegyne a ta mi přinesla od manžela Naga Morich chocholate - tak jsme hned na oběde otestovali špičku a celkem chutná, ani né půl hodiny na to příjde další kolegyne - hele tady máš nejaké chilli co máme na zahrade. a tam v sáčku jalapena, red jamaican squash a kozý roh
si říkam že nejake chillibraní dnes nebo co ?
Stačilo rozdat pár habaner po firmě
Jinak dnes jsem přišel do práce a kolega - hele mám tady nejake chilli z obchodáku na ochutnávku, pak příjde další kolegyne a ta mi přinesla od manžela Naga Morich chocholate - tak jsme hned na oběde otestovali špičku a celkem chutná, ani né půl hodiny na to příjde další kolegyne - hele tady máš nejaké chilli co máme na zahrade. a tam v sáčku jalapena, red jamaican squash a kozý roh

Stačilo rozdat pár habaner po firmě

- Quentin_Bull_89
- Stálý člen
- Reputace: 1967
Máš to gut
radost pohledět. Na Sparklera nenadávej, oproti Demon Red je to fakt macek. Já teď Demona otrhával, - 300 plodů a ani to nedalo na malou zavařovací skleničku, tak jsem ji musel doplnit Sparklerem a Pequinem.
„Chilli je jako plamen: jakmile neroste, zhasíná.“ 

- Deadbull
- Stálý člen
Sparklera si dám příští rok znovu, je to super k čemukoliQuentin_Bull_89 píše: ↑05 zář 2019 12:23Máš to gutradost pohledět. Na Sparklera nenadávej, oproti Demon Red je to fakt macek. Já teď Demona otrhával, - 300 plodů a ani to nedalo na malou zavařovací skleničku, tak jsem ji musel doplnit Sparklerem a Pequinem.

- Quentin_Bull_89
- Stálý člen
- Reputace: 1967
Mám v 80 cm truhlíku 3 Sparklery vedle sebe a opravdu nikterak hrozivě nedorostli. Ideální jsou tak dva na truhlík. Pěkně se na to i kouká.
„Chilli je jako plamen: jakmile neroste, zhasíná.“