Erbovo totální chillenství 2019

Naše pěstitelské snažení v roce 2019
Uživatelský avatar
gyver
Stálý člen
Příspěvky: 383
Registrován: 27 říj 2017 12:16
Reputace: 825
Obrázky: 0
Bydliště: Novohrad 219m n.m.

Re: Erbovo totální chillenství 2019

Příspěvekod gyver » 17 črc 2019 11:58

Ahoj Erbene,
tento rok to u nás vypadá na poriadnu nádielku černíc (ostružín, písal som ráno topic2239-1136.html#p85818 ). Ak to nie je tajné know-how, poradil by si aspoň orientačne, ako na tú omáčku? Skúsil by som dačo z tých černíc uchmatnúť a spraviť si dáke 2 poháriky... niečo na štýl 1 jablko a čo k tomu ďalej? Všetko rozvariť, či sa najprv opraží cibuľa s mrkvou a rozvarí potom... ? Ak je to možné ma trochu naviesť, veľká vďaka :thanx:

Bullets
Stálý člen
Příspěvky: 1010
Registrován: 01 bře 2015 20:51
Reputace: 643
Obrázky: 0
Bydliště: kajsik v Goralii

Re: Erbovo totální chillenství 2019

Příspěvekod Bullets » 17 črc 2019 13:17

To mě také zajímá páč to máme u rodičů podobně ;) takže co nezamrazím pro prcky a nekonzumuji rád bych využil na nějaký ten dip :)

Pedro
Stálý člen
Příspěvky: 2204
Registrován: 09 zář 2014 21:20
Reputace: 4517
Obrázky: 0

Re: Erbovo totální chillenství 2019

Příspěvekod Pedro » 17 črc 2019 13:57

Máš to Míro parádní, jako vždy. A omáčky jedeš jako drak :respect: :tiphat:
Co se týká Pretty in Purple je to krasavice a u mne měla na svou velikost spoustu plodů. A co Hallows Eve? Mně ještě nedělá nic, jen roste, tak snad letos bude plodit...mrcha. :dunno:

Uživatelský avatar
Erben61
Stálý člen
Příspěvky: 2405
Registrován: 12 zář 2014 16:32
Reputace: 5228
Obrázky: 0
Bydliště: Plzeň

Re: Erbovo totální chillenství 2019

Příspěvekod Erben61 » 17 črc 2019 19:38

:firychil: :firychil: :veryhot: Univerzální odpověď pro všechny, klukům, kteří požádali jsem odepsal ve SZ. :veryhot: :firychil: :firychil:

Když se podíváš na obrázek v mém příspěvku, tak tam vidíš suroviny. Plus jsem nevyfotil ostružiny a chilli, použil jsem totiž zmrazené z loňska. Já tedy vyrábím omáčky tak, že kombinuji složku zeleniny a ovoce. Poměry od oka, spíše to, jak vidíš odměřuji na krabičky.
Ovoce či zeleninu můžeš kombinovat ,místo ostružin třeba hrušky,místo mrkve třeba dýni, jablka jsou fajn na zjemnění dají vodu a hmotu. Poměry a koření si zvolíš sám, při troše fantazie a zkušenosti nic složitýho. Pokud používám rajčata, tak ovoce bych zvolit tak max. švestky.

Kdyby nebylo něco jasný písni, poradím rád :megalol:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

Uživatelský avatar
stankar
Stálý člen
Příspěvky: 1364
Registrován: 06 dub 2012 18:16
Reputace: 1311
Obrázky: 0
Bydliště: Nový Jičín, 285mnm

Re: Erbovo totální chillenství 2019

Příspěvekod stankar » 17 črc 2019 21:29

No navnadil jsi me Erbe, taky si musim koupit na kost :angry1:

koniash
Stálý člen
Příspěvky: 1553
Registrován: 19 lis 2016 18:44
Reputace: 4878
Obrázky: 0
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Erbovo totální chillenství 2019

Příspěvekod koniash » 17 črc 2019 21:59

Erben61 píše:
17 črc 2019 19:38
:firychil: :firychil: :veryhot: Univerzální odpověď pro všechny, klukům, kteří požádali jsem odepsal ve SZ. :veryhot: :firychil: :firychil:

Když se podíváš na obrázek v mém příspěvku, tak tam vidíš suroviny. Plus jsem nevyfotil ostružiny a chilli, použil jsem totiž zmrazené z loňska. Já tedy vyrábím omáčky tak, že kombinuji složku zeleniny a ovoce. Poměry od oka, spíše to, jak vidíš odměřuji na krabičky.
Ovoce či zeleninu můžeš kombinovat ,místo ostružin třeba hrušky,místo mrkve třeba dýni, jablka jsou fajn na zjemnění dají vodu a hmotu. Poměry a koření si zvolíš sám, při troše fantazie a zkušenosti nic složitýho. Pokud používám rajčata, tak ovoce bych zvolit tak max. švestky.

Kdyby nebylo něco jasný písni, poradím rád :megalol:
:tiphat: :tiphat: :tiphat: jak píše náš starý kulinářský praktik...je to o citu a spojování...něco jako čistý vsun :thumbup: :thumbup: :thumbup:
nádhera
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet

Uživatelský avatar
Erben61
Stálý člen
Příspěvky: 2405
Registrován: 12 zář 2014 16:32
Reputace: 5228
Obrázky: 0
Bydliště: Plzeň

Re: Erbovo totální chillenství 2019

Příspěvekod Erben61 » 18 črc 2019 09:27

Díky kluci za pochvalná slova i za ohlasy. Jo dělá mi to dobře, jak to vaření omáček tak i to podělit se a poradit. Býval jsem kuchař a měl jsem to rád, fakt rád a chybělo mi to, když jsem pak objevil chilli, tohle fórum atd. našel jsem se i v těch omajdách. Poprvé jsem ji zkusil snad podle receptu od Fendy neboli Vasjise který tu prezentoval nějakou dýňovku a pak už to jelo dle vzorce závislosti na chilli, každý rok více kytek, více vražd, více omáček.
A zjištuji ještě jednu věc, omáčky jsou fajn, ale je hodně zajímavá sekce a tý se chci taky pověnovat a tou jsou pasty, taková chunanka je luxusní záležitost a je toho víc ajvary , různé fermentované asijské recepty. Je to dnes hodně cool záležitost, tyhle věci a základem úspěchu je to zkusit a mlsná huba. Tak čus a hodně zdaru v experimentech. :wave: :tiphat:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

Uživatelský avatar
Erben61
Stálý člen
Příspěvky: 2405
Registrován: 12 zář 2014 16:32
Reputace: 5228
Obrázky: 0
Bydliště: Plzeň

Re: Erbovo totální chillenství 2019

Příspěvekod Erben61 » 19 črc 2019 14:59

:firychil: :firychil: :firychil: H R S Ť O V K A :firychil: :firychil: :firychil:

59478

:angry1: :angry1: :wave:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´


Zpět na „Co jsme pěstovali v roce 2019“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů