Pedro píše: ↑08 črc 2019 12:24
Jojo, taky se chystám na meruňkovou. Ten meloun může být fajn. Jen mají tyhle věci v sobě hodně moc vody. Čím do toho dodáš hmotu? Nebo zahustíš nějakým přípravkem na marmelády nebo třeba škrobem?
Nic ,ani škrob ani jiné věci. Ten meloun nemá vody jako červený vodní, strukturu a vodnatost má spíš hodně jako dýně.Zvolil jsem ho pro specifickou chuť a vůni, pravdou je že trochu přebije meruňky, nebo se s nimi sladí, oni totiž meruňky z obchodu mají daleko chutí k meruňkám z jižní Moravy.

Když si nejsem jist množstvím vody, tak z rozvaru, než začnu mixovat odeberu přes sítko vodu, nebo tedy štávu. A pak ji případně doleju. Ale i když jsem to udělal v tomto případě, nakonec ,,rozmix " odebranou vodu pojmul. Takže žádná extra vodnatost, fakt to není ,,VOKURKA"
