Sezóna 2019 - BigVD
PředmluvaZdravím Vás a vítám ve svém vlákně o pěstování chilli v letošní sezóně 2019.
Snižování počtu rostlinek pokračuje, a to z vícero nespecifikovaných důvodů. Každopádně to není lehká záležitost a aktuální představa může být za měsíc úplně jiná. Původní plán počítal s počtem 56 rostlin chilli, 30 rostlin sladkých paprik a 14 rostlin rajčat. A to celé jsem osekal na 28 chilli, 14 sladkých a rajčata jsou zatím ještě v plánu (prozatím mám jen semínka Green Zebry).
Substrát jsem letos ještě neřešil, množství hnojiv musím překontrolovat a úpravu osvětlení také ještě nemám hotovou..

Seznam odrůd
Spoiler!
Způsob pěstování
Alespoň na 18 hodin naložím semínka do Magnesie. Poté 2 - 4 mm hluboko do výsevního substrátu Rašelina Soběslav A při teplotě 28 °C (vloni se mi dařilo držet teplotu +- 2 °C). Pro klíčení mám květináčky 4x4x4 cm, takže po vyklíčení jednoduchý přesun pod světlo do 18 °C. Při dvou párech pravých lístků přesun do 2dl směsi substrátu Soběslav A, Soběslav B a perlitu. Jakmile velikost přestane stačit, tak šup s nimi do 1l (nadpočetním rostlinkám bude muset stačit 0,5l). Finální přesun v půlce května na slunnou a větrnou zahradu v cca 300 m.n.m.
Závěr
Uvidíme jak se letošek vydaří a kolik změn ještě přinese.
Přeji vám všem úspěšnou sezónu.

Edit_1:// Úprava seznamu odrůd a přidání odstavce "Způsob pěstování".