Tak o víkendu jsem zlikvidoval chillenky i ve skleníku.
Smutný pohled
Tohle není o moc veselejší. Co s nimi? Sterilátů je už mraky, rovněž omajd / slivoňová, dýňová a hrušková / i kořeníčka. Takže zbývá ještě Sriracha do zásoby a extrakt.
Technická zralost - extrakt
Botanická zralost - Sriracha
Superhoty
Aji Jobito
Aji Charapita
Takže kvasíme- sklenice 2x2l / tmavá varianta sice nevypadá moc lákavě, jen do té doby, než si po promíchání člověk olízne lžičku
Duo Jiao -0,5l - nemá sice předpisovou konzistenci, ale chuť určitě
Zelené plody prohnány odšťavňovačem - získáno 5l extraktu. Barva sice strašná, chuť neutrální, ale pálí to Připaluji si tím čaj, už i kávu, nebo si jen tak cucnu. Je to už závislost, nebo ještě pálivý apetit ?
Zbyla ještě nějaká Rocota na Rellenos.
Letos mám v plánu ještě Caribbean Pepper Sauce, chilli pastu .. no a můžu začít sestavovat seznam chillenek na příští rok.
Závislost to určitě není, ale pro jistotu si jdu cucnou chilli šťávičky do ledničky
bobarňa - 2018 - 2.sezóna
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1553
- Registrován: 19 lis 2016 18:44
- Reputace: 4878
- Obrázky: 0
- Bydliště: Valašské Meziříčí
Re: bobarňa - 2018 - 2.sezóna
je to běžný stav..nejsi v tom sám ...a určitě to nemá žádné příznaky závislosti,to zcela určitě neééé
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet
- OMO
- Stálý člen
- Příspěvky: 2195
- Registrován: 03 říj 2012 19:03
- Reputace: 3021
- Obrázky: 0
- Bydliště: Uh. Hradiště
- Kontaktovat uživatele:
Re: bobarňa - 2018 - 2.sezóna
Konečně pořádný "burčák". Zásoby na zimu je třeba nadělat.
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
- bobarňa
- Stálý člen
- Příspěvky: 177
- Registrován: 31 pro 2016 13:48
- Reputace: 958
- Obrázky: 0
- Bydliště: Orlickoústecko 345m.n.m.
Re: bobarňa - 2018 - 2.sezóna
Děkuji všem za pozitivní hodnocení a reakce.
Včera proběhlo další zpracování Rocot dle receptu na Rellenos... a musím uznat, že to Peruánci vymysleli moc dobře.
Rocoto Manzano Amarillo a Rocoto Canario Yellow
Naplněno stejným způsobem - viz příspěvek ze 13.10. - mleté maso + směs sýrů + mozzarella + eidam + dekl
Rovněž dvě varianty / bílá - mléko,smetana,vajíčko,strouhaný sýr; červená - domácí kečup, česnek,bazalka / ....175st. na 1 hod.
Výborné
Po dobrém jídle jsem se vrhnul na Caribbean pepper sauce v Pedrově modifikaci / řapíkatý celer + bazalka / - měl jsem velké oči a dala jsem nakonec jen jednu BBM
Výsledkem bylo 5x0,16l, 1x0,33l a malá sklenička
Zbývá ještě dokvasit Sriracha, dosušit a pomlít superhoty a bude opravdu definitivní konec sezóny. ... ale začne plánování sezóny 2019
Mějte se.
Včera proběhlo další zpracování Rocot dle receptu na Rellenos... a musím uznat, že to Peruánci vymysleli moc dobře.
Rocoto Manzano Amarillo a Rocoto Canario Yellow
Naplněno stejným způsobem - viz příspěvek ze 13.10. - mleté maso + směs sýrů + mozzarella + eidam + dekl
Rovněž dvě varianty / bílá - mléko,smetana,vajíčko,strouhaný sýr; červená - domácí kečup, česnek,bazalka / ....175st. na 1 hod.
Výborné
Po dobrém jídle jsem se vrhnul na Caribbean pepper sauce v Pedrově modifikaci / řapíkatý celer + bazalka / - měl jsem velké oči a dala jsem nakonec jen jednu BBM
Výsledkem bylo 5x0,16l, 1x0,33l a malá sklenička
Zbývá ještě dokvasit Sriracha, dosušit a pomlít superhoty a bude opravdu definitivní konec sezóny. ... ale začne plánování sezóny 2019
Mějte se.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1553
- Registrován: 19 lis 2016 18:44
- Reputace: 4878
- Obrázky: 0
- Bydliště: Valašské Meziříčí
Re: bobarňa - 2018 - 2.sezóna
velmi slušná práce kolego,to zapečené Rocoto ve mně vzbudilo silné nutkání si dát něco papričkového,pro začátek to spravila lžíce habachunan a nyní se odebéřu dumat co dál
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet
- bobarňa
- Stálý člen
- Příspěvky: 177
- Registrován: 31 pro 2016 13:48
- Reputace: 958
- Obrázky: 0
- Bydliště: Orlickoústecko 345m.n.m.
Re: bobarňa - 2018 - 2.sezóna
Máme tu poslední zpracování chillenek letošní sezóny, takže když k tomu připočtu 42 sklenic /37x0,7l a 5x0,9l / lobových kalňáků, pár litrů omáček, zmražené 3l chilli šťávičky, tak si myslím, že zimu přežiji bez abstinenčních příznaků.
Namleté kořeníčko ze superhotů - 0,5l , zbylé zatím usušeny a ponechány vcelku.
Sriracha překvašena, přepasírována a uložena do chladna.
Hezká barvička
Browningovky přeneseny
Zakoupeny nahaté špekáčky, ihned utopeny do klasického nálevu / zastudena / a lehce přiostřeny jednou Velkou červenou mamkou. Měl jsem strach dát více
No a jelikož jsem dostal k narozeninám sadu na kvašení od Tescomy / 5l sklenice, víčko a 3x těžítko /, tak jsem podle přiloženého receptu naložil Kimchi, vylepšené chilli šťávičkou. Jestli to bude tak hodně chutnat, jak to hodně smrdí, tak to bude bohovské. Ještě týden to ale musím/e/ v baráku vydržet.
Tady je recept:
https://www.tescoma.cz/blahodarne-kvase ... ovy-rozmer
Nakrájeno
Kořenící směs
Smícháno a kvasíme / 3. a 4. den to málem odneslo víčko a nestíhal jsem odebírat tekutinu, teď už to víčko stíhá a 2x jsem dolíval /
Mějte se a jak už někde psal OMO, ještě se párkrát vyspíme a budeme zase klíčit
Keep chilling.
Namleté kořeníčko ze superhotů - 0,5l , zbylé zatím usušeny a ponechány vcelku.
Sriracha překvašena, přepasírována a uložena do chladna.
Hezká barvička
Browningovky přeneseny
Zakoupeny nahaté špekáčky, ihned utopeny do klasického nálevu / zastudena / a lehce přiostřeny jednou Velkou červenou mamkou. Měl jsem strach dát více
No a jelikož jsem dostal k narozeninám sadu na kvašení od Tescomy / 5l sklenice, víčko a 3x těžítko /, tak jsem podle přiloženého receptu naložil Kimchi, vylepšené chilli šťávičkou. Jestli to bude tak hodně chutnat, jak to hodně smrdí, tak to bude bohovské. Ještě týden to ale musím/e/ v baráku vydržet.
Tady je recept:
https://www.tescoma.cz/blahodarne-kvase ... ovy-rozmer
Nakrájeno
Kořenící směs
Smícháno a kvasíme / 3. a 4. den to málem odneslo víčko a nestíhal jsem odebírat tekutinu, teď už to víčko stíhá a 2x jsem dolíval /
Mějte se a jak už někde psal OMO, ještě se párkrát vyspíme a budeme zase klíčit
Keep chilling.
Re: bobarňa - 2018 - 2.sezóna
Buď zdráv a vesel.
Naprosto luxusní prácička . A zima může přijít
Naprosto luxusní prácička . A zima může přijít
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 15 hostů