Tea Racer 2018 - vnitřní a balkonové pěstování

Naše chilli papričky v roce 2018
Uživatelský avatar
Tea Racer
Stálý člen
Příspěvky: 5407
Registrován: 17 dub 2016 11:00
Reputace: 9067
Obrázky: 0
Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Tea Racer 2018 - vnitřní a balkonové pěstování

Příspěvekod Tea Racer » 13 říj 2018 08:37

Ano chlapi, je to smoothie mixer, výkon 2,6 kW. :-) od Froontie - Optimum... level znad Vitamixem, který je jen drahy... tohle vyhrálo reálné testy na dním, umi rozmixovat kameny z řeky na prach atd... ne že bych je musel nutně jíst. :-) Zá 30 s je z toho opravdu hladká věc, ohledne trvanlivosti toho moc nevím, letos poprvé, mam pokus lednice, sklep a mistnost, zatim se nezkazilo nic. Soli jsem chtel dát asi 20 %, ale odhadem tam je tak 25 %, trochu se mi to vymklo z ruky. Voda je tam z reverzní osomozy, takže tam neni nic co by se melo nejak kazit....ale je to lahoda!

Uživatelský avatar
gyver
Stálý člen
Příspěvky: 383
Registrován: 27 říj 2017 12:16
Reputace: 825
Obrázky: 0
Bydliště: Novohrad 219m n.m.

Re: Tea Racer 2018 - vnitřní a balkonové pěstování

Příspěvekod gyver » 13 říj 2018 15:29

Ahoj,
vypada to super a kolko vody si tam cca. pridaval?

Pedro
Stálý člen
Příspěvky: 2183
Registrován: 09 zář 2014 21:20
Reputace: 4463
Obrázky: 0

Re: Tea Racer 2018 - vnitřní a balkonové pěstování

Příspěvekod Pedro » 13 říj 2018 16:03

Já to dělám každý rok. Postup je zde:
recepty-na-domaci-chilli-omacky-chilli- ... c4052.html
Vodu nepřidávám. Dělám jak jednodruhové tak mix. Skvělé dochucovadlo.

Uživatelský avatar
Tea Racer
Stálý člen
Příspěvky: 5407
Registrován: 17 dub 2016 11:00
Reputace: 9067
Obrázky: 0
Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Tea Racer 2018 - vnitřní a balkonové pěstování

Příspěvekod Tea Racer » 13 říj 2018 22:27

Vody jsem tam dával opravdu málo, na 0,5 l rozsekaných papriček, cca 100 ml, proste jsem to prvni rozmixoval i s jadérky, umyté, pak do kaše jsem pridal trochu vody a sůl. Tot vse. Já delam každy rok rozsekané chilli nahrubo ze solí. Ted mě to napadlo udelat totálne rozmixované, aby se to dalo kapat a vysledek parádní!

Pedro: To je uplne jiný recept, na který odkazujes. Já to rozmixoval a vůbec nevařil.

Pedro
Stálý člen
Příspěvky: 2183
Registrován: 09 zář 2014 21:20
Reputace: 4463
Obrázky: 0

Re: Tea Racer 2018 - vnitřní a balkonové pěstování

Příspěvekod Pedro » 14 říj 2018 00:16

Tea Racer píše:
13 říj 2018 22:27
Vody jsem tam dával opravdu málo, na 0,5 l rozsekaných papriček, cca 100 ml, proste jsem to prvni rozmixoval i s jadérky, umyté, pak do kaše jsem pridal trochu vody a sůl. Tot vse. Já delam každy rok rozsekané chilli nahrubo ze solí. Ted mě to napadlo udelat totálne rozmixované, aby se to dalo kapat a vysledek parádní!

Pedro: To je uplne jiný recept, na který odkazujes. Já to rozmixoval a vůbec nevařil.
Já také nevařím...viz můj příspěvek v tom vlákně.
"Tak se chci podělit. Řešil jsem na podzim co s chilli. Omáček byla hromada, v mrazáku už nebylo místo a tak jsem zkusil pastu.
Na váhu paprik 25% soli a kapku octa (ale fakt kapičku).
Papričky jsem se solí rozmixoval a dal do vyvařených skleniček od přesnídávky. A to je celé.
Luxusní záležitost."

Uživatelský avatar
Tea Racer
Stálý člen
Příspěvky: 5407
Registrován: 17 dub 2016 11:00
Reputace: 9067
Obrázky: 0
Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Tea Racer 2018 - vnitřní a balkonové pěstování

Příspěvekod Tea Racer » 14 říj 2018 08:40

Aha, já koukal na ten recept co jsi primo odkazoval, kde jsou jeste dalsi ingredience a vari.
To je pak jiná. Já tam nedával ani ocet, tak jsem zvedav, jak se to vyvine :-)
Zatím naprostý luxus a budu to delat misto te nahrubo nasekané co delam léta.


Uživatelský avatar
Tea Racer
Stálý člen
Příspěvky: 5407
Registrován: 17 dub 2016 11:00
Reputace: 9067
Obrázky: 0
Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Tea Racer 2018 - vnitřní a balkonové pěstování

Příspěvekod Tea Racer » 21 říj 2018 20:17

Dnes probehla sklizen a likvidace rostlin na balkoně, prestože jsem sklidil opravdu rekordní množství, po decimaci která mě postihla, kroupy, mráz atd..
tak je to jedna z nejlepších sezon, dozrály i druhy které nikdy nedozrály. :)
Pár fotek

54065

54066

Tohle se sklidilo, nezralé je asi 2x tolik a to jsem už nefotil ani...

54067

1. řada Aji Amarillo, Aji Peruvian, Scoth bonnet (ano, mela byt červená ale je žlutá :)), Aji Angelo a pak Jolokia Mustard.
2. řada Jamaika Yellow, Cayene Long Slim, Naganero, Rimmerhus fan Strein.
3. řada Divosky, Elephant Trunk, Caynene, BRM, Jolokia žlutá a Jala.
4. řada Jamaika red, BBM, Jedno jediné JPGS a jeste k tomu nezrale, Maraba Orange, Cosi nevim co?, rajčátka...


Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2018“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti