4x červená cibule
1x žlutá cibule
150ml Whisky Printer’s (na vaření)

300ml babiččino chutney ( cibule,rajčata, rozinky)
300ml babiččina mirabelková marmeláda
500g pasírovaná rajčata
5 lžic hnědého cukru
7 lžic balsamico vinného octa
3 lžíce sušeného rozmarýnu
3 lžíce sušeného koriandru
5 stroužků česneku
Trinidad 7Pot Johan Yellow
TS Yellow
Postup :
Všechnu cibuli pokrájíme na střední kousky a dáme restovat ( táhnout ) na mírném plameni cca 30minut, poté přidáme 5 lžic hnědého cukru a 2 lžíce soli a táhneme další 10 minut. Po té přidáme 150ml Whiskey na vaření k tomu přisypeme na hrubo pokrájený česnek a přidáme trochu pod kotel ale ne moc a necháme zredukovat dalších 15 minut, alkohol se odpaří a vznikne nám taková sirupová hmota. V ten okamžik přidáváme babiččino chutney necháme 5 minut provařit a přidáváme babiččinu mirabelkovou marmeládu, opět necháme 5 minut provařit a spojit a poté přidáváme 500g pasírovaných rajčat a k tomu nalijeme 7 lžic balsamico vinného octa, přidáme 3lžíce rozmarýnu a 3 lžíce koriandru a necháme 10 minut provařit. Poté ochutnáme případně dosolíme. Vzniklou hmotu nalijeme do robotu nebo použijeme ponorný mixér, přihodíme chilli papričky podle chuti a rozmixujeme tak aby se všechny ingredience spojili v jedno.
A nyní už jen naplnit připravené sklenice.
Tento recept vzniknul zcela improvizovaně ale výsledek je geniální, pokud nemáte babiččino chutney dejte nějaké jiné co máte doma, stejně tak je to s marmeládou, když dáte místo mirabelek povidla tak výsledek bude stejně dobrý ne li lepší.
Ať chutná a pálí !!